Colleen Hoover: It Ends With Us-Velünk véget ér

Fülszöveg:

Néha ​az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret.
Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen.
Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot.
Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített.
Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni.
Add át magad a reménynek!

Véleményem:

Mikor befejeztem a könyvet egy roncs voltam.
Nem tudom még, hogy mit fogok írni erről a könyvről. A fülszöveg tökéletes. nem sokat mond a történetről. Én sem fogok, nem fogok spoilerezni, és enélkül elég nehéz értékelést írni erről a könyvről. Azért megpróbálom...
Rossz emberek nem léteznek. Mind csak emberek vagyunk, akik néha csinálunk rossz dolgokat.
A könyv érzékeny témát dolgoz fel. Azt kell mondjam, ez a könyv megváltoztatta a nézőpontomat ezzel a témával kapcsolatban. Éppen ezért ezt kötelező olvasmánynak tartom! 
Mindenki követ el hibákat. Az ember jellemét nem a hibái határozzák meg, hanem az, hogy tanul-e ezekből a hibákból, vagy csak kifogásokat keres rájuk.
IMÁDTAM ezt a könyvet, és egy részem utálta Colleen Hoovert, mert összetörte a szívem, tényleg egy roncs voltam miután befejeztem. Nagyon megérintett a történet. Hogy miért? Mert szerettem az összes szereplőt. Szerettem Lilyt, Atlast,Rylet, Alyssát. Annyira valós volt ez a történet!
Attól, hogy valaki bánt bennünket, még nem szűnünk meg csak úgy szeretni. Nem az illető cselekedetei fájnak a legjobban, hanem a szeretet. Ha a tettek mögött nem lenne ott a szeretet, akkor kicsit könnyebb lenne elviselni a fájdalmat.
A történet Lily szempontjából íródott. Megtudjuk milyen volt a múltja, milyen volt az élete mikor tini volt. Nem volt egyszerű élete, sem tökéletes családja, de ott volt neki Atlas. Atlas Lily első szerelme. Szerettem őt. Lily naplóiból ismerhetjük meg, hogy mi történt vele. Fiatalok voltak, egy tini szerelem volt, elváltak útjaik, de soha nem záródott le kapcsolatuk. Csak elszakadtak egymástól.
Fura dolgokat produkál az élet. Nem is tart túl sokáig, úgyhogy azt a néhány évet a lehetőségekhez mérten ki kell használnunk. Nem szabad olyasmire vesztegetni az időt, ami egy nap talán megtörténik, de talán soha semmikor nem lesz valóság.
Képzeljetek el minden embert, akivel életetekben találkoztok. Rengetegen vannak. Hullámokban jönnek, ki-be sodródnak az apállyal meg dagállyal. Egyes hullámok nagyobbak és elsöprőbbek másoknál. Néha a nagy hullámok magukkal hoznak ezt-azt a tenger mélyéből, és ott hagyják őket a parton. A lenyomatok a homokban emlékeztetőül szolgálnak, hogy a hullámok ott jártak jóval azután is, hogy elvonult a dagály.
A jelenben Lily 23 éves és ekkor ismerkedik meg Ryle-val. Totálisan beleszerettem, már szerintem az első perctől fogva!)
Lily is beleszeretett. Ryle boldoggá tette. Először kerülte a párkapcsolatokat, de minden megváltozott, mikor találkozott Lilyvel. Teljesen belezúgott. Életében először szerelmes volt, és mindent meg akart tenni Lily-ért, hogy ő boldog legyen. És Istenem! Annyira de annyira megszerettem. Ryle egy okos (idegsebész), vicces, szexi, gondoskodó pasi, aki mindent meg akart adni Lily-nek. Jók voltak együtt. 
Aztán valami történt.... Úgy éreztem egy érzelmi hullámvasúton ülök. Mert őszintén, nem tudom mit tettem volna egy ilyen helyzetben. Ez a könyv teljesen megváltoztatott, mert előtte teljesen másként tekintettem egy ilyen szituációra. OHhh nem tudom, hogy írjam le az érzéseimet anélkül, hogy ne áruljak el többet a történetről. Így nem is írok többet a történetről! OLVASSÁTOK EL! DE TÉNYLEG!
Tizenöt másodperc. Csak ennyi kell, hogy valakit teljesen más színben lássunk, mint korábban.
Tizenöt másodperc, amit sosem kapunk vissza.
A jövőben… ha valami csoda folytán megint abban a helyzetben találod magad, hogy képes leszel beleszeretni valakibe… akkor légy szíves, belém legyél szerelmes!

 Kívülállóként könnyű azt hinni, hogy mi gondolkodás nélkül odébbállnánk, ha valaki rosszul bánna velünk. Könnyű kijelenteni, hogy nem tudnánk szeretni valakit, aki bánt bennünket, ha közben nem mi vagyunk szerelmesek abba az emberbe.

Annyit azért még el kell mondanom, hogy nagyon  szerettem Alyssát. Ő Ryle testvére és Lily legjobb barátnője. És ő tényleg a legjobb, legtökéletesebb barátnő a világon!!! (amikor elolvassátok a történetet tudni fogjátok miért írtam ezt)
A körforgás azért létezik, mert átkozottul nehéz kilépni belőle. Felfoghatatlan fájdalom és bátorság árán lehet csak letérni az ismerős útról. Néha könnyebbnek tűnik egyszerűen a kitaposott ösvényt követni ahelyett, hogy szembeszállnánk a félelmeinkkel, és belevetnénk magunkat az ismeretlenbe akkor is, ha egyáltalán nem biztos, hogy talpra fogunk érkezni.
Ez nem egy egyszerű szerelmi történet, ahol egymásba szeretnek, majd történik valami és megszűnik a szerelem. Nem. Itt van szerelem. Ez a történet arról szól, hogy mit tehetünk meg a  szerelemért, azért az emberért, akit mindenkinél jobban szeretünk. Ez egy szívszorító történet, ami egy nagyon fontos üzenetet hordoz. OLVASNOD KELL!!!
UI.: Imádom a borítót. Szép, nem?
⭐⭐⭐⭐⭐
My Review:
I finished it last night. I was a mess. 
I don't know what I'm going to write about this book. The blurb is perfect. It isn't tell so much about the story. I won't either. I won't spoil the story. It's hard to write a review without spoiling. But I'm trying...
"There is no such thing as bad people. We're all just people who sometimes do bad things"
This book is about a sensitive topic, this book changed my aspect about this topic. This book is a MUSTREAD!!! 
I LOVED this book, and a part of me hated Colleen Hoover because she broke my heart. I really was a mess after I finished. Why? Because I loved all of the characters. I loved Lily, Atlas, Ryle, Alyssa. This story was so real.
The story was written in Lily's POV, we became to know the past, when she was teenager. She didn't have a simple life, a perfect family, but she had Atlas. Her first love. I totally loved him. We knew him from the teenager Lily's diaries. It was a teenager love. They were young, their paths seperated. But they never had a closure.
“Life is a funny thing. We only get so many years to live it, so we have to do everything we can to make sure those years are as full as they can be. We shouldn't waste time on things that might happen someday, or maybe even never.” 
 “Maybe love isn't something that comes full circle. It just ebbs and flows, in and out, just like the people in our lives. Just because we didn't end up on the same wave, doesn't mean we aren't apart of the same ocean.” 
And then when Lily was 23 she met Ryle. I fell in love with him(from the first time I think)!  
Lily fell in love with him. He made her happy. First Ryle wasn't into relationships, but everything changed when they met. He fell head over heels in love with her. First in his life he was in love! He wanted to do everything for her. And God I loved him so much! He was smart (neurosurgeon), funny, hot, caring, he wanted to give everything to Lily. They were good together. 
And then something happened... 
"Fifteen seconds. That’s all it takes to completely change everything about a person. Fifteen seconds that we'll never get back."
 “All humans make mistakes. What determines a person’s character aren’t the mistakes we make. It’s how we take those mistakes and turn them into lessons rather than excuses.” 
"Preventing your heart from forgiving someone you love is actually a hell of a lot harder than simply forgiving them." 
It was on an emotional roller coaster. Because, honestly I don't know what I would do if I would be in a situation like this. This book changed me. Before reading it I saw a situation like this totally differently. Ohhh   I don't know how to write my feelings down whithout spoiling!And because of this I won't write more about the story. You should read it!!!! REally!
“In the future . . . if by some miracle you ever find yourself in the position to fall in love again . . . fall in love with me.” 
 “Just because someone hurts you doesn't mean you can simply stop loving them. It's not a person's actions that hurt the most. It's the love. If there was no love attached to the action, the pain would be a little easier to bear.” 
I have to tell you, that I loved Alyssa too. She is Ryle's sister, and Lily's best friend. And she is the perfect best friend in the world! (When you read the book you will know why)
It's not a simple love story, where they fall in love, and later something happens and they stop loving each other. No, there is love, and this story is about what we can do for our love, for the person we love all of our hearts. 
"That's what fifteen minutes can do to a person. It can destroy them. It can save them."
 "Cycles exist because they are excruciating to break. It takes an astronomical amount of pain and courage to disrupt a familiar pattern. Sometimes it seems easier to just keep running in the same familiar circles, rather than facing the fear of jumping and possibly not landing on your feet."
It's a heart-wrenching story, which has an important message. YOU SHOULD READ IT!!!
PS: I love the cover! It's so beautiful, isn't it?
⭐⭐⭐⭐⭐

0 Megjegyzések