Mia Sheridan: Finding Eden-Megtalálni Edent

Fülszöveg:

A Megtalálni Edent a Calder útja folytatása és befejezése.

Miből merítesz erőt, ha vége annak a világnak, amit ismertél, és a szeretteidet elmosta az özönvíz? Ha az új világban, amibe belecsöppentél, pont olyan magányos vagy? Hol találod meg a reményt, ha összetört a szíved, és bizonytalan a jövőd?

A Megtalálni Edent az erőről, a felfedezésről, a megbocsátásról és a halhatatlan szerelemről szól. Arról, hogy a sorsnak engedelmeskedve követni kell a békéhez vezető utat.



Véleményem:

Bevallom őszintén nagyon meglepődtem. Az első része a történetnek nem nagyon fogott meg, de köszönhetően a befejezésnek nem tudtam kihagyni a második könyvet. Tudni akartam mi történik a főszereplőkkel.

Talán ha minden helyzetben megtalálod a szeretetet, még a legborzalmasabbakban is, akkor találod meg Istent.

A megtalálni Eden-t című könyv teljesen magával ragadott. szerintem három éjszaka alatt kiolvastam. Az előző könyv végén a főhőseink elváltak egymástól, mindketten más más úton jártak, máshogy élték életüket. Kíváncsi voltam rá, hogyan találnak ismét egymásra.

A karakterek továbbra is nagyon szimpatikusak voltak, szerethetőek, akik belopták magukat a szívembe. Jól megírt karakterek, és köszönhetően a kettős nézőpontban megírt történetnek, teljesen együtt tudtam velük érezni.

Mindannyian a szívünkhöz ragasztjuk azt, amit értékesnek tartunk, amire szükségünk van, ami azzá tesz minket, akik vagyunk. De lehet, hogy ezek a dolgok csak akkor tudnak bekerülni a szívünkbe, ha az meghasad. Lehet, hogy csak akkor válnak igazából a részünkké, és csak akkor értjük meg mások fájdalmát, hiszen mi magunk is keresztülmentünk rajta. Így pedig hagyjuk, hogy jobb emberekké váljunk, akik még jobban képesek szeretni. Talán ez az igazi kegyelem. Talán ez a fájdalom értelme.

Szuper volt olvasni, ahogy újra egymásra találtak, a kételyeiket, a problémáikat hogyan dolgozzák fel.

Nem hagyhatjuk a szívünkre ragasztva a keserűséget, mert a végén olyan mélyen belénk ivódik, hogy nem lesz visszaút. Szerintem arra kéne összpontosítanunk, hogy mennyi szépséget kapunk az élettől, és hagyni, hogy inkább ez határozza meg, kik vagyunk. Mert azok, akik a keserűségnek élnek, végül belülről teszik tönkre saját magukat, és azokat is, akik megpróbálják szeretni őket. 

Amit igazán szerettem a könyvben, hogy nagyon-nagyon izgalmas volt. Én magam is nagyon kíváncsi voltam, vajon honnan származott ennek az egész közösségnek az ötlete. Honnan jött Calder és Eden? Szinte faltam az oldalakat.

Ha olvastátok az első részt, mindenképpen olvassátok el ezt is, még akkor is ha esetleg az nem nyerte el a tetszéseteket. Ez sokkal jobb. Nyilván kellett hozzá az első rész, hogy szép kerek történetet kapjunk, és megérthessük a szereplőket.

Néha úgy tűnt, hogy nagyon szép dolgok származnak a csúnyákból. És ezekről az ember mit gondoljon? Hogy lehet hálás valamiért, amiért annyit kellett szenvednie, hogy megkapja? Vagy pont ez az igazán szép az életben: a sötétség után megtalált fény? Talán ez az értelme az egésznek. Mert ha csak abban vesszük észre a szépséget, amiben a legboldogabb körülmények között nyilvánvalóan ott van, akkor lehet, hogy igazából nem is keressük.

Míg olvastam, végig az volt a fejemben, hogy ebből a sztoriból lehetne egy jó kis mozifilm. 

Egy érdekes, izgalmas romantikus történet. Ajánlom! 5*

⭐⭐⭐⭐⭐


My Review:

Honestly the first book of the story wasn't my book. I didn't really like it but with that ending.. that cliffhanger I needed to read the second book. And it totally worth it! 

I loved this book! I finished it only after 3 nights. I devoured it and couldn't put it down. After the first book our heroes separated and I wanted to know what would happen with them. I was curious.

The characters were lovable, well-written characters. Thanks for the dual point of views I could symphatize with them.

It was good to read how they found each other again, and how they tried to process thier problems and doubts.

What I absolutely loved about this book that it was really interesting. I was so curious about their past. Where they came from? And what was this community about? I devoured the pages.

I recommend this book to those who read the first book, even if you didn't really like that one, because this so much was better. We needed the first book so we could understand the charcaters more.

While I was reading the story I was thinking that it would be a great movie.

Finding Eden isa really good interesting, exciting romantic story. 5*

⭐⭐⭐⭐⭐


0 Megjegyzések