Mia Sheridan: Becoming Calder-Calder útja

Fülszöveg:

Van egy hely a mai Amerikában, ahol nincs áram, nincs vezetékes víz, és nem használnak modern eszközöket sem. Itt nincs helye álmoknak, önkifejezésnek vagy ambícióknak.

Itt él egy fiú, akinek a teste akár egy istené, a szíve pedig akár egy harcosé. Erős és hűséges; jól szolgálja, akit szolgálni kell. De az a bűne, hogy többet mer álmodni.

Itt él egy lány is, akinek olyan az arca, akár egy angyalé, a szíve pedig telis-tele van bátorsággal. Ő a tökéletes engedelmesség mintaképe. De az a bűne, hogy vágyakozni mer arra, amiről azt mondták neki, hogy sohasem lehet az övé.

A Calder útja a jó és a rossz, a félelem és a bátorság küzdelméről szól. Arról, hogy a szerelem fénye még a legsötétebb helyeket is beragyogja – a kezdetektől a világ végéig.

Folytatása következik Megtalálni Edent címmel.


Véleményem:

Sokáig halogattam ennek a könyvnek az olvasását, már régóta a polcomon csücsült. Ahogy olvastam rájöttem, hogy tényleg nem az én könyvem. Imádom Mia Sheridan könyveit, de valahogy ez annyira nem fogott meg. De nem adtam fel, ha már belekezdtem gondoltam elolvasom, hátha jobb lesz. És igen! Jobb lett! ;) Ha a könyv utolsó egyharmada nem lett volna, biztos nem akarnám elolvasni a folytatást.

Főszereplőnk Calder és Eden. Ők egy zárt közösségben élnek tizenévesek és mint sejteni lehet egymásba szeretnek. Ezzel csak az a probléma, hogy Eden a "kiválasztott", a közösség vezetőjének a jövendőbelije. Egyébként a vezetőtől amúgy is kiráz a hideg, teljesen  elzárta "népét" a külvilágtól, csak saját kezükkel készített dolgokat használhattak, nincs náluk csapvíz, wc, világítás... Ezzel szemben a vezetők, tanácstagok nem így élnek. Többször felidegesítettek ezek a körülmények.

Calder egy nagyon jó srác volt, erős, szexi srác, aki annak ellenére, hogy eléggé beszűkült világban él, igen okos és talpra esett. Szegény pont abba a lányba szeret bele, akibe nem szabad.

Eden egyből szemet vet Calder-re, egyből meg volt közöttük az a bizonyos kapcsolat. Először jó barátok lettek, majd foyamatosan mélyültek el érzelmeik.

A szereplők szimpatikusak voltak, inkább a körülményeik voltak azok, amelyek kiverték nálam a biztosítékot.

A könyv számomra ott vált érdekesebbé, izgalmasabbá, amikor a szökést tervezték. Szörnyű dolgokon kellett keresztül menniük. Az utolsó 50 oldalt meg le se tudtam tenni, olyan izgalmas volt. Ennek köszönhetően várom, hogy kezdhessem a következő részt, mert persze itt nem zárult le kettejük története, hanem kaptam egy jó kis függővéget. 3.5*

⭐⭐⭐☆

My Review

This book was on my bookself for a long time. Now I knew that it wasn't my book. I love Mia Sheridan's books, but this book wasn't my favorite. But I finished it, I was reading this story more slowly than the others, but I ended it yesterday thanks for the third part of the book. The third part was more intersting and exciting, and honestly I couldn't put the book down while I was reading the last 50 pages. And now I want to read the second book of this story.

The main chracaters, Calder and Eden were living in a small community, and fell in love. But it was complicated  because Eden was the "selected"?, the future bride of the leader. I hated to read about the leader, he made his "people" to stay away the big world, they didn't have electricity, toilettes, water from the tap, they made everything for themselves: soap, clothes, furniture, everything. On the other hand the leader had everything. I hated these circumstances.

Calder was a really good guy, a strong, hot guy who was smart too despite the fact that he lived in isolation. But poor guy fell in love with the wrong girl.

Eden fell for Calder in the beginning, their had feelings for each other, first they became friends, later their feelings became stronger.

I liked the characters, Eden and Calder were both lovable characters. Their circumstances were awful and I hated how they lived.

I became to love the story when they started to plan the escape, it bacame more interesting and more exciting. The last 50 pages were so exciting that I couldn't put the book down. Thanks to this I want to read the next book right now because there's a cliffhanger in the end of the book. 3.5*

⭐⭐⭐☆


0 Megjegyzések