LEISA RAYVEN: Broken Juliet-Megtört Júlia

Sorozat: Starcrossed #2
Fülszöveg:

CASSIE Taylor éveken át küzdött, hogy elfeledje ETHAN Holtot, élete legnagyobb szerelmét.

Mikor a fiú nem volt képes viszonozni a mély érzelmeket, és elhagyta őt, Cassie énjének egy darabja is együtt halt a szerelemmel. Legalábbis úgy hitte.
Most ő és Ethan főszereplőként lépnek a Broadway színpadára, Ethan pedig eltökélte, hogy visszaszerzi Cassie-t.
Azt állítja, megváltozott, és most már képes kimondani, amit évekkel ezelőtt még nem mert.
De Cassie tud-e újra hinni neki? Miben különböznének a mostani nagy szavak a régiektől?
Ethan tisztában van vele, hogy nem változtathatja meg a múltat, melyben annyi fájdalmat okozott, de a jövő érdekében még léphet: csupán meg kell győznie Cassie-t, hogy valóban összetartoznak.


Véleményem:
Az előző rész  végén érzett csalódásomon túllépve, tényleg kíváncsi voltam mi lesz a  főszereplőkkel. Azt kell mondjam, hogy tetszett ez a rész
Az emberek olyanok, mint az ólomüveg ablakok. Csillognak és ragyognak, mikor süt a nap ; de amikor leszáll a sötét, a valódi szépségüket akkor mutatják, ha odabent van fény.
Itt is a múlt és a jelen váltakozik, mintegy párhuzamot állít fel a múlt és a jelen között. A múltban Ethan volt bizonytalan, a jelenben pedig Cassie. Ami teljesen érthető azok után, amin átment Ethan miatt. 
Ezt a könyvet érdekesebbnek véltem mint az elsőt. Mostmár megismerhettem mi is történt a múltban, teljesen megvilágosodtam, hogy mit miért tett Ethan. Cassie-t pedig megsajnáltam és teljesen együttéreztem vele, megértettem miért próbál távolságot tartani Ethan-től. Átérezem miért volt szkeptikus a srác változásával kapcsolatban. Én sem igazán hittem volna, hogy megváltozott.
Nagyon tetszett, ahogy párhuzamosan mutatta be a három éve történteket és a jelent. Különösen a színházi próbákat és a premiereket. Érdekes mennyit változtak ezidő alatt és hogyan viszonyulnak egymáshoz most és három évvel ezelőtt. 
Nekem még nagyon tetszettek azok fejezetek, ahol Cassie a terapeutánál van és újra átéli a múltat, így dolgozva fel a történteket.
A mindennapokban mindannyian maszkot viselünk, metaforikusan. Barátainknak, kollégáinknak, családunknak más-más arcunkat mutatjuk. Néha annyi maszkunk van, hogy már el is felejtjük, milyenek vagyunk igazán alattuk…
Nem mondom, hogy Ethan kedvenc könyves pasi lett, de elismerem, hogy nagy fejlődésen ment keresztül. Szinte már hihetetlen milyen nagy változás történt az életében. De ez a történet így jó ahogy van.
Mondjuk, hogy az emberek könyvek. Mindenki, akivel találkozunk, csak pár oldalt lát belőlünk, ahogy mi is belőlük. Ha kedveljük egymást, többet: ők többet mutatnak, mi pedig többet vagyunk hajlandóak mutatni. Néhány ember jegyzetet hagy a lapunk szélén. Nyomot hagynak rajtunk, a történetünkön. De akárhogy legyen is, a történet adott: nem változhat meg, csak ha mi úgy akarjuk.
Kikapcsolódásnak tökéletes, tetszett a stílus. Végül nem bántam meg, hogy megvettem ezt a sorozatot. 4*



⭐⭐⭐⭐



Series: Starcrossed #2
Blurb:
How do you fix a love that’s been broken beyond repair?
For years, Cassie Taylor tried to forget about Ethan Holt. He was the one great love of her life, and when he failed to return her love, a part of her died forever. Or so she thought. Now she and Ethan are sharing a Broadway stage, and he’s determined to win her back. Claiming to be a changed man, he’s finally able to say all the things she needed to hear years ago, but can she believe him? What makes this time different from all his other broken promises?
Ethan knows he can’t change their tumultuous past, but if he’s going to have any chance of being with the woman he loves, he’ll need to convince Cassie that her future belongs with him.

My Review
When I finished the first book I felt dissapointed, but I was really curious about what would happen with them. I have to say, I liked this book.
I liked that we could read about the past and the present too. In the past Ethan was uncertain, and in the present it was Cassie, what was understandable after what happened between her and Ethan.
I think this book was more interesting than the first one. 
I became to know what happened between them and I understood Ethan more but I felt sorry for Cassie and I totally understood her why she wanted to stay away from Ethan. I saw why she was skeptical about his change. I didn't believe him either.
I loved the way the author presented what happened 3 years ago and in the present in parallel, especially the rehearsals and the premiers. It was interesting how they changed through the years and how they interacted with each other now and in the past.
I really liked those chapters where Cassie was with the therapist and relived what happened in her life, she processed what happened with her in the past.
I can't say that Ethan became my favorite bookboyfriend, but I have to say that he changed a lot through this story. His big change is a little bit unbelievable for me but this story was good like this.
I don't regret buying this series, it was perfect for the weekend. 4*
⭐⭐⭐⭐

0 Megjegyzések