Baráth Viktória: Egy év Rómában

Fülszöveg:
Két ​megtört szív. Két reményvesztett lélek. Egy közös cél: megtalálni a boldogságot.
Leila Findley, a 33 éves írónő élete mélypontra kerül. A múltjában történt tragédiák hatására kialakult depresszióját alkohollal, gyógyszerekkel és egyéjszakás kalandokkal próbálja kezelni. Ezt azonban a kiadója nem nézi jól szemmel, így ultimátumot kap: vagy elutazik, hogy naplót írjon, amit végül könyvként kiadhatnak, vagy elveszíti a szerződését, az utolsó dolgot az életében, ami legalább egy kicsit boldoggá teszi. Nincs más választása, egy évre Rómába kell költöznie. 

Hogy könnyebben boldoguljon az idegen városban, segítséget kap Jonathan Raymond atya személyében. A férfi pontosan Leila ellentéte: mosolygós, jókedvű, életvidám, ezért az állandóan komor hangulatú lány eleinte elutasítóan bánik vele. Az atya pozitív hozzáállása azonban őt is megfertőzi. Szokatlan barátságuk egyre jobban elmélyül, amitől Leila úgy érzi, hogy a legmélyebb gödörből is létezhet kiút.
Képesek vagyunk megküzdeni a múltunk démonaival? Lehetünk még a tragédiáink ellenére is boldogok? Ránk találhat a szerelem azután, hogy már végleg letettünk róla?
Baráth Viktória, az Aranykönyv-díjra jelölt Első tánc és A főnök szerzője ezúttal lelkünk legmélyebb és legsötétebb bugyraiba vezet minket. Az Egy év Rómában egy szívszorító történet önmagunk elfogadásáról, az élet szépségeiről és a minden akadályt leküzdő szerelemről.

Véleményem:
Először is szeretném megemlíteni, hogy imádom a borítót! Számomra ez a borító olyan, amit szívesen nézegetek a polcomon, és a könyvesboltban is tuti kézbe veszik többen is.💓
Baráth Viktória nem új szerző számomra. A főnök című könyve nagyon tetszett, már akkor tudtam, hogy fogok még tőle olvasni!
A szerelem a legcsodálatosabb dolog a világon, de egyben a legfájdalmasabb is tud lenni, ha nem teljesedik be.
A történet... húúú... Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy magával ragadott a sztori. Az írónőnek egyedi stílusa van, nem tudhatjuk, hogyan ér véget egy-egy könyve. 
Talán tényleg csak annyi kell, hogy a jelenünkre és a jövőnkre koncentráljunk, mert ha csak hátrafelé nézünk, akkor könnyen orra eshetünk valamiben.
Nekem nemcsak a stílusa tetszik az írónőnek, hanem, hogy nem Magyarországon játszódnak a történetei, nem magyar főhősökről szólnak a könyvei. Ez lehet csak az én hülyeségem, de így jobban kiszakadhatok a mindennapokból míg olvasok, például most igazán élveztem Rómában kalandozni.😉
 Az igaz szerelem kortalan. Bármikor rátalálhatunk, sőt, az esetek többségében ő talál ránk. Isten a férfit és a nőt egymásnak teremtette, hogy együtt éljenek, egymást támogatva és szeretve, egészen halálukig.
Leila a főszereplőnk, 33 éves írónő, aki Rómába utazik, mert írói válságban van. Nem mondom, hogy kedvenc szereplő lett. Problémás élete volt, feszültségét férfiak társaságát keresve, és itallal próbálta oldani. 
A veszteséget nagyon nehéz feldolgozni, folyton ott lebeg felettünk, mint egy szürke viharfelhő, amiből sosem tudni, mikor szakad le az eső.
Ne mások mondják meg neked, hogyan élj és érezz.
De karaktere a történet folyamán sokat változott, pozitív fejlődésen esett át. Talán azért volt jó ez a történet, mert valóságosnak tűnt Leila karaktere és a változás amin átment szintén reálisnak hatott. 
Nem szabad engednünk, hogy a múltunk szabja meg, kik vagyunk.
Jonathan Raymond atya pedig 💓💓💓 Te jó ég! Imádtam! abszolút kedvenc szereplő a történetben. Egy helyes, vicces, okos pap, aki segíteni akar mindenkin. Nagyon tetszett, hogy a kapcsolatuk fokozatosan alakult ki. Mély barátság bontakozott ki a két főhős között, azt mondhatnám, hogy Raymond atyának köszönheti Leila a nagy pozitív változást. Ugyan nem lett vallásos, de volt mellette valaki, aki segítette, támogatta. Rossz dolgot nem tudok Jonathan karakteréről mondani. Nagyon jó pap volt, de alig vártam, hogy megszegje a fogadalmát! 😄
Talán így vagy úgy, de mindannyian megtaláljuk a saját utunkat, még ha most úgy is érezzük, kilátástalan a helyzetünk. Sokszor küzdenünk kell érte, sokszor kerülünk közben padlóra, de ha igazán fontos a kitűzött célunk, meg fogjuk találni a módját, hogy elérjük azt. És ha ez a cél az, hogy azzal az emberrel élhessük le az életünket, akit a sors is nekünk szánt, akkor semmi kétség afelől, hogy mindent meg kell tennünk a boldogságunkért.
Szóval a könyv 5 csillagos kedvenc lett! Tuti, hogy innentől kezdve a jövőben is nyomon követem Baráth Viktória munkásságát, mert nagyon élvezem a történeteit! Ajánlom  Nektek!
⭐⭐⭐⭐⭐
Szerencsém volt találkozni az írónővel, a debreceni Álomgyár könyvesbolt nyitás alkalmával, és dedikáltattam vele ezt a könyvet is :)


Az írónőt itt megtalálod:

0 Megjegyzések