Katie McGarry: Crash Into You - Szívkarambol

Sorozat: Pushing The Limits #3
Fülszöveg:
Kirobbanó ​​történet egy jó kislányról, aki vakmerőségre is hajlamos, egy dörzsölt srácról, akinek nincs vesztenivalója, és egy száguldó tempóban szövődő szerelemről.
Színjeles tanulmányi eredmény, dizájnerrucik, kifogástalan élet – ennyit várnak Rachel Youngtól. A magániskolába járó tizenegyedikes lány azonban titkol ezt-azt jómódú szülei meg basáskodó bátyjai elől… sőt, épp két újabb tétellel gyarapította a listát. Az egyik, hogy sötét országutakon szokott száguldozni vadidegenek társaságában a Mustangjával. Hát a másik? A tizenhét éves Isaiah Walker – egy nevelőszülőknél fölcseperedett, tetovált srác, akivel szóba állnia sem lenne szabad. Ám miután a szürke szemű, átható tekintetű fiú a segítségére siet, többé nem tudja kiverni a fejéből. 
Isaiah is rejteget titkokat. A lakóhelyéről és Rachel iránti tényleges érzéseiről. Még csak az hiányozna, hogy belegabalyodjon egy gazdag csajba, aki nyilván csak a kaland kedvéért kívánkozik a város rossz hírű déli fertályára – még ha ránézésre valóságos angyal is ez a lány. 
Amikor azonban közös szenvedélyük, az aszfalton száguldozás, mindkettejüket életveszélybe sodorja, hat hetük marad, hogy kiutat találjanak. Hat hét, hogy kiderítsék, meddig hajlandók elmenni egymás megmentéséért.
Véleményem:
Ez a könyv annyira tetszett! Bevallom őszintén nekem ez a rész tetszett legjobban a sorozatból! Nem azt mondom, hogy a többi rész nem tetszett, de ez nagyon bejött! Katie McGarry az az írónő aki szerintem nagyon jól ír YA kategóriában. A sorozat első része a Pushing The Limits tetszett, egy kicsit a második résszel bajban voltam, mert Beth valahogy nem volt a szívem csücske. Ezért bár a harmadik rész ott volt már a polcomon mégis félretettem. Pedig nagyon kíváncsi voltam Isaiah történetére. Most a kezembe került. :) 
Először is meg kell, hogy jegyezzem, hogy a borító nagyon-nagyon tetszik! A könyvet szerintem csak a borítója alapján simán megvettem volna! Olvasás után elmondhatom, hogy pont így képzelem el a szereplőket. Nagyon jó borítót választottak!
Ez egy tipikus rossz fiú-jó lány, szegény srác-gazdag lány típusú történet. 
Isaiah külsőleg tipikus rosszfiú, tetovált, fülbevalós utcagyerek. De valójában egy sérült srác, akinek vannak érzelmei. Szerelmes volt Bethbe, legalábbis ezt hitte. De mindent másképp lát, amikor megismeri Rachelt. Nem is godoltam volna, hogy az ő karaktere ennyire romantikus tud lenni. Ha gimis lennék tuti belezúgnék.  
"Még mindig túl jó nekem egy ilyen lány, de visszatért az életembe és szüksége van valakire, aki védelmezi. Betöltöm ezt a szerepet, és magamba szívok Rachel fényéből annyit, amennyit csak bírok, mielőtt távozik, és magamra hagy a sötétben."~Isaiah
"Levegőnek nézhetsz, Rachel, és megpróbálhatsz úgy bánni velem, mint egy haverral, de egyik sem változtathat azon a tényen, hogy minden ébren töltött másodpercemben a csókodra gondolok, és minden éjjel arról álmodom, hogy a kezem a testedhez ér. És hétszentség, hogy nem változtat azon a tényen, hogy tetszel nekem. Annyira tetszel, hogy az már félelmetes.'~Isaiah
"Semmivel sem akarok többet adni, mint amennyit kívánsz. Ez most addig különleges, ameddig vágysz rá. Abban a pillanatban, ahogy nem, szemétség lenne tőlem, ha többet várnék. Hidd el, semmi bajom a lassítással."~Isaiah 
Rachel sem az, akinek látszik. Nehéz élete van, hiszen titkolja betegségét, és titkolja valódi személyiségét családja előtt. Látszólag nagyon távol áll Isaiah-tól, de van egy közös bennük. Imádják az autókat, nem csak vezetni, de szerelni is. És itt lesz érdekes a történet, ami miatt nekem jobban bejött mint a hasonló témájú könyvek: autóversenyeznek! Megépítik az autót, hogy gyorsabb legyen és gyorsulási versenyen vesznek részt! Teljesen olyan, mintha a Fast&Furious egy részét olvasnám könyvben! Ez nagyon tetszett! Annyira részletesen és jól írta le az írónő hogyan készülnek a versenyre, ott mire kell figyelniük, hogy nyerhetnek, hogy teljesen át tudtam élni, olyan mintha és is ott lettem volna a versenyen. 
Szóval a könyv egyszerre volt romantikus és izgalmas is. Isaiah egy igazi romantikus hős. Célja, hogy megvédje Rachelt nemcsak az utca veszélyeitől, hanem a túlságosan gondoskodó családjától is.
Mert ugye nem minden egyszerű az életükben. Isaiahnak nehéz gyerekkora volt, mert nevelőszülőknél élt, és sokszor nem a legjobb helyen kötött ki, és nem a legjobb társaságba keveredett, ivott, drogozott, de ezen túl tudott lépni. Tovább tudott lépni.
"Ha veled vagyok, még a múltam is csak rossz álomnak tűnik."~Isaiah
"A világot nem adhatom neked Rachel, de odaadom mindenemet."~Isaiah
"(...) vagy tüzet okádok és mindent elpusztítok, vagy magamban tartom a tüzet és életet teremtek."~ Isaiah
Rachel mindig pótléknak érezte magát és az is volt. Sokáig tökéletesen játszott a jólnevelt gazdag úrilány szerepét, és titokban élt szenvedélyének az autóknak. De Isaiah-nak köszönhetően mer önmaga lenni, és rájön, hogy így boldogabb.
"Világra jönni a létező legnagyobb hazárdjáték. Egyesek szerencsésen születnek, mások nem."
Szóval aki szereti a YA regényeket, azoknak ajánlom ezt a könyvet. ez a sorozat legjobb könyve szerintem! Önálló történetek, de célszerű sorban olvasni őket, mert a régi szereplők is visszatérnek.
My Review:
I loved this book so much! Honestly I think it’s the best book in the series. I don’t  say I didn’t like the first two books, but this book was better. I like how  Katie MyGarry writes in this genre. The first book in the series, Pushing the Limits was good, but the second book didn’t become my favorite, because I didn’t like Beth.  Because of this I didn’t start the third book despite it was on my bookshelf. But I was so curious about Isaiah…
First of all I have to tell you that I love the cover so MUCH!! The couple on the cover was a good choice, I imagined Rachel and Isaiah exactly like this!
It’s a tipical bad boy-good girl, poor guy- rich girl story.
Isaiah is a tipical bad boy with piercings and tattoos.  But he is a wounded guy, who has feelings. He was in love with Beth or he thought so. But he saw everything differently when he met Rachel. I didn’t think his character could be so romantic. If I were a teenager I would totally fall for him!
Rachel isn’t who she looks like. She has a difficult life, because she is hiding her illness and hiding her real  personality from her family. It seems that she and Isaiah are so different, but they have something in common. They both love cars and love racing, repairing cars. And because of this I loved this book more than the other bad boy-good girl books.  They repair Rachel’s car, so they can race with a faster car! Like in Fast&Furious! I loved this! The author writes about the preparation in details, what they have to look for, how they can win… I could live through the race like I was there.
So the book was romantic and exciting too. Isaiah is a romantic hero. He wants to protect Rachel not from the danger in the streets, but from her overprotective family too.
They don’t have a simple life. Isaiah had to live with foster parents. Sometimes he lived in bad conditions, with bad people and mixed with bad company. He was drinking, using drogs. But he could move on.
Rachel always felt herself as a replacement and she was a replacement.  She played the good, well-behaved rich girl for a long time, and loved cars in secret. But because of Isaiah she started to be her real self, and started to live and she became happy.

I recommend this book to those who love YA books. This is a standalone book, but it’s subservient to read the first two books in the series because the characters return here.

0 Megjegyzések