P. Dangelico: Wrecking Ball- A romboló


Fülszöveg:

Hogyan ​állj ki magadért?
Camilla DeSantis élete romokban hever. Hogy is lehetne másként nevezni azt az állapotot, amikor egyszerre veszted el a férjed, az állásod és minden vagyonodat? Nehéz időkben nagy a döntéskényszer, így mikor a megváltás egy kiállhatatlan alak képében jön – aki nem mellesleg az egekig magasztalt New York Titans kezdő hátvédje –, nincs más választása, mint elfogadni az ajánlatot, hogy bentlakásos nevelőnőként és tanárként egyengesse Calvin 8 éves unokaöccsének útját. Már csak annyit kell kitalálnia, hogyan fogja vissza magát minden egyes alkalommal, mikor lilára akarná pofozni a férfit, ami gyakran megesik.

Calvin Shaw-t egy fikarcnyit sem érdeklik a nők. Pillanat, pillanat, hadd fogalmazzam meg másképp: imádja a nőket, viszont jelenleg minden vágya az, hogy hagyják békén. Főleg miután kiderült, hogy a felesége – mára már ex-felesége – attól a pasastól terhes, akivel anno őt csalta meg. A probléma már csak annyi, hogy épp most fogadott a házába egy nőt. És fogalma sincs, melyik a nagyobb probléma: hogy megígérte, viselkedni fog, vagy az, hogy vonzódik hozzá.


Véleményem:

Ez a könyv valami fantasztikus volt! Első könyvem az írónőtől, de tuti nem az utolsó!

Egyvalamit tudok: mindenki a saját tempójában tanul. Megmutathatod te az ajtót, de benyitni nekik kell rajta.

Bevallom őszintén ezt a könyvet a borítója miatt vettem meg, mert hát legyünk őszinték a borítón a pasi nagyon de nagyon jól néz ki! 😍😜 Szóval igazából fogalmam sem volt róla miről fog szólni, de kellett ez a pasi a polcomra! 😂 

Mielőtt nekiálltam a  könyvnek, azért elolvastam a fülszöveget és meglestem közösségi oldalakon ki mit szólt hozzá. Olvastam, hogy nagyon hasonlít Mariana Zapata The Wall of Winnipeg and Me- Szívvel a falnak című regényére. Nekem az a könyv nagyon-nagyon tetszett (értékelésem ITT találod), így kíváncsi voltam erre a sztorira is. És valóban nagyon hasonlít a két könyv, de azért ez egy kicsit másabb. Ez a sztori sokszor mosolyt csalt az arcomra. Ebben a könyvben több a humor, köszönhető ez a főszereplő Cam gondolatainak. Oltári ez a csaj!

Minden egyes alkalommal, mikor olyan mondatba ütköztem, mint a „férfias szépsége elvette az eszemet”, két dolog jutott eszembe: A) opció – ki a tököm írta ezt a szemetet? – és a B) opció – ki a tököm olvassa az ilyen szemetet?
És tessék, most itt állok, bociszemeket meresztve erre a pasira, és min jár az agyam? Hogy a férfias szépsége elvette az eszemet! Így bizony. Na, ki a seggfej akkor?

Camillának az elmúlt három év maga volt a pokol. Elvesztett mindent, a férjét, a házát és a munkáját. Mindez megváltoztatta. Belátta, hogy mit rontott el házasságában, min kell változtatnia és meg is változott. Határozottabb, szókimondóbb, erősebb lett. Ez tetszett.

Ilyen a gyász. Körmönfont egy önző kis dög. Nem követ semmilyen szabályt, és ott üt rajtad, ahol a legkevésbé számítanál rá.

Calvin egy sztár focista, mogorva, zárkózott, magának való. Az unokaöccse nála lakik egy ideig, és szüksége van egy nevelőre. Így ismerkednek össze Cam-mel. Az első találkozás nem volt zökkenőmentes, miután Cam elvállalja a melót, azután is feszült közöttük a kapcsolat. Calvin igazán komplex karakter. A történet során fokozatosan nyílik meg, és fokozatosan ismerhetjük meg a  múltját és hogy miért vált ennyire zárkózottá.

Vannak pillanatok az életben, mikor nincs már mi mögé bújni, és az ember igazi természete végre felszínre törhet. Az ember vagy tud élni ezekkel a pillanatokkal, vagy beletörődik, hogy a lehetőség örökre elveszett. Ezek a pillanatok formálják igazán az életedet. Az ilyen pillanatok után mondhatod aztán magadnak, hogy „de legalább a lényegi dolgokban helytálltam”.

Nagyon de nagyon tetszett, hogy a kettejük kapcsolata lassan (de tényleg nagyon lassan) alakult ki. Az elején szinte ki nem állhatták egymást, majd szépen fokozatosan megismerték a másikat, és előbb barátok, majd szeretők/szerelmesek lettek.

Nekem tetszett a bonyodalom is, ami rendesen megkavarta a történetet. Pont azért tetszett, mert megértettem Camilla és Calvin indokait is. 

A könyv teljesen lekötött, csak úgy faltam az oldalakat (ez mostanában nem volt rám jellemző, egy kis olvasási válságban szenvedtem). A kettős nézőpontú történeteket szeretem jobban, de most egyáltalán nem zavart, hogy csak Camilla nézőpontjában íródott a történet.

Könnyed, humoros, szép romantikus történetet kaptam, amit ajánlok mindenkinek! 5* kedvenc!

⭐⭐⭐⭐⭐

 My Review:

This book was amazing. It was my first book from P. Dangelico but not the last!

Honestly I bought this book because of its cover. Really, this guy on the cover is sooo hot. 😍😜I didn't know anything about the book but I needed this guy on my bookshelf.😂

Before I started this book I read the blurb and looked up the book on social media. I read that it was similar to The Wall of Winnipeg and Me by Mariana Zapata. I loved that book (you can read my review HERE ), so I was curious about this one. Wrecking Ball was similar in some ways but different too. It was funny, I was smiling a lot while I was reading it, thanks for Camilla, she was hilarious.

Every time I read something like this, “His masculine beauty took my breath away.” I used to think… A: what kind of a dumbass wrote this dreck. And B: what kind of dumbass reads this drivel. And yet, here I stand, making doe eyes at this man, and what am I thinking? His masculine beauty takes my breath away. That’s right. Who’s the dumbass now?”

Camilla had a tough 3 years. She lost everything, her husband, her house, her job. She changed a lot because of this. She realised what went wrong with her marriage. She became stronger, more determined and more outspoken. I liked this.

That’s the thing with grief. It’s fickle and selfish. It doesn’t follow any rules, and shows up when you least expect it.

Calvin was a famous football player, he was standoffish, distant. His nephew stayed with him so he needed a teacher. He met Camilla like this. Their first encounter wasn't smooth, after Cam started working for Calvin their relationship was tense. Calvin was a complex character, he opened up slowly, we became to know him and what happened with him slowly.

There are moments in life where you don’t get a do-over, where the true nature of your character is revealed. You either step up to the plate or lose your chance forever. These moments shape a life. These moments earn you the right to say to yourself ‘at least I got the important stuff right

Their relationship developed slowly too. I love slow-burning romances. It was a really good one. First they "hated" each other, and slowly they became friends, later lovers.

I loved the plot and the complications, because I understood both of them and their reasons.

I loved reading this book, I devoured the pages. I love stories written in dual point of view, but now I didn't mind reading just Camilla's thoughts.

It was a light-hearted, funny, sweet romantic story. I recommend it! 5* favorite

⭐⭐⭐⭐⭐


0 Megjegyzések