Chiara: Repülj, szitakötő

Fülszöveg:

A ​SZERELEM MINDIG ELÉG?

A huszonhárom éves Laura írországi tanulmányait félbeszakítva érkezik haza a húga temetésére. Karina tizenhét évesen vesztette életét, egy esős novemberi délután a város legendás Ördög-hasadékába zuhant. Minden jel arra mutat, hogy a halála baleset volt.

Amikor azonban Laura szembesül vele, hogy közel sem ismerte olyan jól Karinát, mint hitte, nyomozni kezd. Mit keresett a húga esőben az Ördög-hasadéknál? Hogy zuhanhatott le, mikor mindannyian tudják, hova ne lépjenek? Miért mondta azt az apjuk, hogy Karina megölte magát?

Laura egyetlen támasza a legjobb barátja, Máté, aki iránt nem várt érzések ébrednek benne. Attól tart, hogy mindez megmérgezheti a barátságukat, így miközben Karina verseit felfejtve igyekeznek kideríteni, mi is történt, Laura mindent megtesz azért, hogy elnyomja magában az egyre erősebben tomboló vágyat.

De megbirkózhat-e egyszerre a gyásszal és a szerelemmel, a bűntudattal és a szenvedéllyel, valamint a világát felforgató titkokkal? Elárulhatják-e a versek, hogyan halt meg Karina? Mi az ára a hazugságoknak?

MERÉSZ ÉS FELKAVARÓ TÖRTÉNET AZ IGAZSÁG KERESÉSÉRŐL, A TESTVÉRI SZERETETRŐL ÉS A SZERELEM EREJÉRŐL.

Véleményem:

Első könyvem az írónőtől és azt kell mondjam, negyon tetszett. Az írónő nagyon szépen ír, nagyon tetszik a stílusa. Minden fejezet egy-egy verssel kezdődik, ezek nekem nagyon tetszettek.

Az élet ijesztő és csodálatos. Bonyolult és egyszerű. És igen, néha fáj. Elképzelhetetlenül. De ez nem jelenti azt, hogy nem éri meg.

Véleményem szerint nagyon izgalmas volt a történet, több szempontból is. Elsősorban a nyomozós szál ragadott magával. A főszereplő, Laura testvére meghalt, ám Laura úgy érzi nem baleset történt, ezért elkezd nyomozni. Annyi fordulat volt a könyvben, hogy már mikor azt hittem megvan a megoldás, akkor mindig felbukkant egy egy új nyom, ami miatt bukott az egész elmélet, és fogalmam se volt mi történhetett Karinával. Karina által írt versek vezetik Laurát, olykor összezavarják, összekuszálják a történetet.

Laura legnagyobb segítsége Máté, akit gyerekkora óta ismert, ő a legjobb barátja, a közöttük lévő 14 év korkülönbség ellenére. Karina halála után legnagyobb támasza, és ha lehet ezt mondani, még közelebb kerülnek egymáshoz. Laurában új érzelmek alakulnak ki, vonzódnak egymáshoz, szerelmesek lesznek (vagy már eddig is azok voltak, csak nem merték bevallani maguknak). Számomra nagyon érdekes volt Laura és Máté kapcsolata is, szurkoltam nekik, hogy egymásra találjanak.

Karina élete, életének utolsó szakasza, a titkok hihetetlenek és sokkolóak voltak, emiatt (is) alig tudtam letenni a könyvet.

A könyv Laura nézőpontjában íródott, bár néha szívesen olvastam volna Máté szemszögét is. Azt, hogy ő hogyan élte meg a történteket, mit érzett, amikor a titkok kiderültek, hogyan érzett Laura iránt.

A sztori teljesen magával ragadó, izgalmas, érdekes, amit csak ajánlani tudok! 

⭐⭐⭐⭐⭐

0 Megjegyzések