Anita Boza: Az éjszaka érintése

Fülszöveg:

 Seattle ​sötét éjszakáinál csak Makarov emlékei sötétebbek.

Grace Harris magánnyomozó vagány, talpraesett nő. Nem ijed meg a saját árnyékától, aktívan bokszol, eltűnt személyeket kutat fel, és az apjával dolgozik, aki szereti még mindig kislányként kezelni. Ráadásul Grace-nek van egy különleges képessége, amit mindenki elől titkol: látja az emberek emlékeit.

Borisz „Makarov” Grigorenko egykori maffiatag, most orosz–amerikai üzletember, Seattle leghíresebb sztriptízbárjának, a Fáraónak a tulajdonosa. A múltja elhomályosítja a jelenét, a szíve kemény, mint a beton.

Amikor a Fáraóból eltűnik egy táncoslány, Makarov lesz az első számú gyanúsított, ezért megbízza a Harris magánnyomozó irodát, hogy oldják meg a rejtélyt. Grace meg akarja találni az eltűnt lányt, ám megbízója titkai is legalább ennyire izgatják.

Aztán az eltűnési ügyből gyilkossági lesz, a megbízó iránt érzett kezdeti ellenszenvből pedig szép lassan vonzalom. Ahogy repedezik Makarov védőpáncélja, és felizzik köztük a szenvedély, Grace azon kapja magát, hogy egy kilátástalan kapcsolatba bonyolódott. Makarov pedig rádöbben: a szívének nem parancsolhat.

Egy szerelem, ami utat tör magának a múlt ködén át, hogy megváltoztassa a jelent.

Vesd bele magad!



Véleményem:

Ez a könyv még jobban tetszett, mint az előző, az Éjszaka színei, pedig számomra az is 5 csillagos olvasmány volt.

Először is szeretném megjegyezni, hogy nagyon tetszik a borító, passzol a történethez. Tipikusan olyan borító, amit ha meglátok egy könyvesboltban tuti leveszek a polcról. 5*

Az írónő stílusa, már korábban megfogott, már akkor elhatároztam, hogy fogok még olvasni tőle. Megfogtak a hasonlatok, a leírások, egyszerűen olvastatta magát a történet.

Főszereplők szuperül meg lettek alkotva. Női főhősünk Grace magánnyomozó, aki egy igazán belevaló csaj, nem kell félteni, talpraesett nő. Ez nagyon tetszett! Különleges képessége, ha koncentrál látja mások emlékeit. Ez a szál nagyon érdekessé tette a történetet, nem is emlékszem, hogy korábban olvastam-e már hasonlót. Ezért is plusz pont jár az írónőnek.

Makarov a férfi főszereplőnk, aki maffiás oroszországi élete után már-már tökéletes... de nem. Töri a nyelvet. Mikor elkezdtem olvasni a sztorit, azt hittem, hogy zavarni fog, de nem így lett, sőt, nagyon feldobta a párbeszédeket. Tetszett! Miért is kéne minden külföldinek tökéletesen beszélni a nyelvet? Ezzel a kis tökéletlenségével olyan hétköznapi, valós lett a pasi. Talán ezért is lopta be magát jobban a szívembe.

Szerettem, hogy a könyv kettős nézőpontban íródott, és  mindkét fél szemszögéből olvashattam a történetet. Nagyon jó volt belelátni Grace és Makarov gondolataiba is. 

Nagyon tetszett a cselekmény. Furta az oldalamat a kíváncsiság, vajon mi történt az eltűnt lánnyal.  Tökéletesen vegyültek benne  a krimis, romantikus és erotikus szálak. A szereplők egyediek és szerethetőek. 

Semmi negatívumot nem tudok írni, csak ajánlani tudom a könyvet, nekem kedvenc! Lehet új kedvenc magyar írónőt avattam?? :)

⭐⭐⭐⭐⭐

0 Megjegyzések