Ilsa Madden-Mills: Dirty English-Balhés Brit

 

Fülszöveg:

Egy sebhelyes bunyós…
Egy lány a saját szabályaival…
Egy emlékezetes éjszaka…

Három dolgot érdemes tudni Elizabeth Bennettről:
vág az esze, mint a borotva,
mindig ő irányít,
és a saját, gondosan megszerkesztett szabályai szerint él.
Kemény lecke árán tanulta meg, hogy akiket a legjobban szeretünk, végül mindig fájdalmat okoznak.
Aztán találkozik Declan Bayjel.
Egy tetovált, brit illegális bunyóssal, az egyetem rosszfiújával, akit messze el kéne kerülnie. De amikor a srác a segítségére siet egy rosszul elsült egyetemi bulin, minden szabály mehet a kukába, amit Elizabeth addig a szerelemben és a szexben követett.
A lány egyetlen éjszakára féktelen szenvedéllyel ajándékozza meg Declant, de ő ennél többet akar.
Arról álmodik, hogy ez a sebezhető lány, akitől csak egy papírvékony fal választja el, örökké az övé lesz.

Egy éjszaka. Két összetört szív. Egy életre szóló szenvedély.
Vesd bele magad!

Véleményem:

Szeretem Ilsa Madden-Mills könyveit, ez a könyve is tetszett, de olyan egyszer olvasós történet. Korábban már olvastam a sorozat második részét (anno 2016-ban) az nagyon bejött. Azóta kívánságlistámon volt a sorozat első része is, de valahogy ez most annyira nem ragadott magával. 

Nem bánom, hogy elolvastam, mert kikapcsolt, de nem az a történet amit évek multán mégegyszer előveszek. Őszintén szólva jobbra számítottam.

Először is, leszögezem, hogy tetszett, hogy váltott nézőpontból íródott a történet. Ilyenkor jobban belelátok a szereplők fejébe, jobban átjönnek az érzelmek. Viszont most ettől függetlenül mégsem tudtam annyira beleélni magam a szereplők helyzetébe. 

Elizabeth nem igazán lopta be magát a szívembe, igazából olyan semleges volt, úgy érzem az ő karaktere nem volt annyira kidolgozva. 

Declan már érdekesebb karakter volt, számomra ő volt a szerethetőbb, összetettebb szereplő. 

Összességében az alaptörténet, a cselekmény tetszett, tipikus NA történet.

Hogy őszinte legyek egy hete fejeztem be a könyvet, és már halványul az emléke, tehát tényleg egy egyszer olvasós történet. Viszont ez ne tántorítson el senkit a második rész olvasásától, mert én 2016-ban annak a történetnek 5 csillagot adtam : https://vivien-olvasokuckoja.blogspot.com/2016/08/filthy-english-by-ilsa-madden-mills.html

Nem volt egyszerű ezt a könyvet csillagoznom, mert kaotikus napjaim végén tökre kikapcsolt, de annyira az érzelmek mégsem jöttek át. 4*

A borító viszont nagyon tetszik 😀


My Review:

I love Ilsa Madden-Mills' books, I liked this one too but I don't think I'd re-read it. I read the second book in this series in 2016. I loved that one so much, after that I wanted to read Dirty English, but somehow I wasn't captivated by the story.

I expected more. I didn't regret reading it, because it was perfect for relaxation.

I liked that it was written in dual point of views, so I could read about what they really felt, what they were thinking. Nevertheless I couldn't emphatize with the situation of the characters.

Elizabeth didn't become my favorite character. I think she was okay, I felt like her character wasn't elaborated enough.

Declan was more interesting than the heroine. He was a complex character, more lovable, more intersting.

Overall I liked the plot, it was a tipikal NA story.

It was hard to rate this book because after a long weekday it was a perfect read, but I didn't really felt what the characters felt. 4*

But because of this don't throw away the possibility to read the second book, because I really liked that one. Here is my review: https://vivien-olvasokuckoja.blogspot.com/2016/08/filthy-english-by-ilsa-madden-mills.html

And finally: I love the cover! 😀


0 Megjegyzések