Beth Flynn: Kilenc perc

Sorozat: Kilenc perc #1
Fülszöveg:
Az ​akkor tizenöt éves Ginny Lemont 1975. május 15-én elrabolják egy bolt elől Fort Lauderdale-ben. Az elkövető az egyik legbrutálisabb dél-floridai motoros banda tagja. 
Ginny élete ekkor örökre megváltozik. Új nevet kap, új identitást és egy új életet az Everglades mocsár szélén – egy ijesztő, durva és erőszakos világban, ahol mindenkinek álneve van, a hűség pedig a túlélés kulcsa. 
Az egésznek pedig Grizz áll a középpontjában: termetes, sötéten jóképű és ijesztő férfi, aki Ginnyvel valahogy mégis olyan gyengéd, hiszen ő élete egyetlen igaz szerelme. 
Így kezdődik az érzelmi megszállottságról és a manipulációról szóló mese, amiben egy környezetéből kiszakított lány kénytelen az egyetlen emberre támaszkodni, akitől figyelmet, szeretetet és gondoskodást kaphat. A fogva tartójára. Ginny okos és intelligens, de még csak tinédzser. Nehezen alkalmazkodik az új életéhez, eleinte küzd ellene. Aztán belenyugszik a feltételekbe. 
Vajon megmentik? Vagy elmenekül? Kiszabadul élve, ha egyáltalán kiszabadul valahogy?

Véleményem:
Ezt a könyvet/sorozatot már két évvel ezelőtt volt szerencsém olvasni. Most is ugyanúgy faltam az oldalakat, mint két éve. Letehetetlen könyv! Egy durva sztori, sok fordulattal, titokkal, sok-sok brutalitással és egy kis romantikával. IMÁDOM! Ajánlom mindazoknak akik szeretik a durvább, 18 karikás történeteket!
Most magyarul olvastam a könyvet. Jó volt a fordítás, viszont egy valami zavart... Miért nem maradhatott Gin Kit? Grizz, Grunt is megmaradt, miért kellett Ciccnek fordítani??? (Bocsi csak kikívánkozott belőlem, mert akárhányszor olvastam zavart és magamban kijavítottam Kit-re 😃 )
Két évvel ezelőtt is nagy hatással volt rám a történet:
ATYA ÚR ISTEN! Ez a könyv fantasztikus volt! Nem tudtam letenni! Egy nap alatt befejeztem! Most hogy írjak róla bármit is??
Idő kellett hozzá, hogy összeszedjem gondolataimat és megírjam az értékelést. Nagy hatással volt rám a könyv. Olyan volt, mintha egy részt vagy egy egész évadot néztem volna a Kemény motorosok című sorozatból. 😊
Nem vagyok áldozat. Sohasem voltam az, és nem is leszek.
Már a könyv eleje sokkolt, ugyanis Gin (vagy ahogy Grizz elnevezte Kit) éppen az első férje (Grizz) kivégzésén vett részt. Már a bevezetőben olvashattuk, hogy végezték ki Grizzt, aztán Gin elmesélte mit történt az elmúlt 25 év alatt.
Grizz nem nézett körül. Csak behunyta a szemét, és meghalt. Kilenc percig tartott. Gyorsnak tűnik. Kevesebb mint tíz percbe telt. Nekem mégis egy örökkévalóság volt.
Ő volt az első szerelmem. Igaz szerelem volt.
Gint 15 éves korában elrabolta egy motoros banda, melynek vezetője Grizz volt, övé lett Gin/Kit. Grizz egy hatalmas, durva vonású, de helyes pasi volt, tele tetoválásokkal. Veszélyes ember volt, de Ginnel máshogy viselkedett. Törődött vele és szerette. Gin beleszeretett. Nem is hibáztatom érte. Szexi volt, és gondoskodott róla, ami először fordult elő életében. Gin nem élt tökéletes, szerető családban mielőtt elrabolták. De Grizz mindent megadott neki, mindent amit csak akart. És később már nem is akart Gin elmenni, mert szerette Grizzt.
Szerelmes voltam Grizzbe. Utáltam, amit csinált, de szerettem őt. Sajnos pont az iránta érzett szerelem miatt kezdtem el utálni magamat.
Grizz nem volt jó ember. Igen láttuk, hogyan bánt Kittel, hogyan törődött vele, megtett mindent azért hogy ő boldog legyen. De ő akkor is egy bűnöző volt. Illegális üzletei voltak: prostik, drogok... Ezen felül ölt is, és amikor valaki bántotta Gint, ő alaposan megbosszulta. Brutális volt. De amit szerettem benne (igen, szerettem Grizzt), az az, hogy türelmes volt Ginnel. Soha nem sértegette, nem bántotta. Már az első naptól le akart vele feküdni, de türelmes volt, lassan haladtak.
Ki a fene ez az ember, aki az egyik pillanatban miszlikbe aprít valakit, a másikban pedig megment egy kiscicát?
Az írónő nagyon jól bemutatta a motoros bandák életét, nagyon jól írt a Stockholm szindrómáról. Ez a könyv brutális volt, ugyanakkor valóságos is. Kedveltem Gint, mert erős volt, és megértettem az érzéseit is. Gin tudta milyen ember Grizz, de ennek ellenére szerette őt, ismerte a másik oldalát is, azt az oldalát, amelyik törődött vele. Én is megszerettem Grizzt. Igen, ő bűnöző, de ugyanakkor egy szerető férj, aki törődött Ginnel. És miért szerettem őt? Azért mert mindig mindent Ginért tett, hogy ő boldog legyen. Ezt akkor sem hagyta abba, amikor börtönbe került. Azt akarta, hogy boldog legyen, és ezt meg is valósította. Mindvégig szerette, és ezt tetteivel bizonyította is. Grizz okos volt, sokkolt is, hogy mindennek amit tett, volt valami célja.
 (...) ez a szerelmi történet végig ott volt az orrod előtt, te pedig nem vetted észre. A férfi története, aki már az első pillanatban belém szeretett, ahogy meglátott. Azé a férfié, aki mindig is a lelki társam volt, és most is az.
A végén újra kellett olvasnom az első fejezetet és igen, ekkor már elsírtam magam.😭 Sírtam Grizz miatt, a szerelmük miatt, a gyerekük miatt. Tudom, és egyetértek azzal, hogy Grizz megérdemelte a halált. Megértem. De ez egy sokkoló történet volt. 
Alig várom, hogy olvassam a második részt! 
Ez a könyv abszolút kedvenc!
⭐⭐⭐⭐⭐

My Review:
I read this book for the second time. It had the same effect on me as the first time. I couldn't put it down! Still a favorite book!
It's a brutal story with a lot of secrets, violence and a little romance. I devoured it! I LOVE IT!

My review from 2016:
OH MY GOD!!! This book was amazing. I couldn't put it down! I finished it in 1 day! What should I write about it now? 
I was no victim. Never had been. Never would be.
I needed time to write this review. This book had a huge impact on me. This story was like a Son's of Anarchy episode or series. 😊
The beginning was shocked me. Gin (or how Grizz named her Kit) was on her first husband's (Grizz) execution. The Prologue told us how Grizz was executed. And then Gin told the story what happened during the 25 years.
He didn't glance around. He just closed his eyes and passed away. It took nine minutes. It sounds quick. Less than ten minutes. But for me it was an eternity.
Gin was abducted by a motorcycle gang when she was 15. The gang's leader was Grizz, and he was her captor. He was a huge, ruggedly handsome man with tattoos. He was a dangerous man, but with Gin/Kit he was different. He was caring, he loved her. Gin fell in love with Grizz. I don't blame her. He was hot, and caring for her, it's a first in her life. She hadn't had a perfect, loving family before she was kidnapped. But Grizz gave everything to her, everything she wanted. So later she stayed, because she loved him.
He was my first love. He was a true love. In fact, he was the biological father of my firstborn, though she would never meet him. He wanted it that way. And deep down, so did I.
Grizz wasn't a good man. Yes, we saw how he treated Kit, how he did everything he could to make her happy, but he was still a criminal. He had illegal businesses: prostitution, drugs... He was a murderer, and when someone harmed Kit he avenged it. He was brutal. But what I loved about him (yes, I loved him) that he was patient with Kit, he never offended, grieved her. He wanted her sexually from the first day, but he was patient, they moved slowly. 
Who was this person who could hack a man to pieces one day and save a kitten the next?

I couldn’t believe it. I thought I’d seen a different Grizz. A sympathetic Grizz who rescued kittens and listened to my kind of music. Someone who made sure his young wife went to church every Sunday. I couldn’t believe how naïve I was. He was all of those things, but I kept forgetting that he didn’t get to be the leader of this gang by being soft. He was hard. He was cold-blooded. He was ruthless in his pursuit of what he wanted.
The author wrote perfectly about motorcycle gang's life, about Stockholm syndrome. This book was brutal, but it was real. I liked Gin. She was strong, and I totally understand her feelings, she knew what kind of man Grizz was. But she saw his other side too. I loved Grizz too. Yes, he was a criminal, but he was also a loving husband, he really cared for Gin. And why I loved him in the first place? After his arrest he did everything for Gin. He wanted her to be happy, and he did everything for her from the prison too. He made it happen. She was remarried. And now she is happy. But of course she still has feelings for him. Grizz loved her till the end, and he demostrated it with his actions. He was clever, he did everything on purpose. This shocked me, that everything what he did had a purpose. 
At the end I had to reread the fist chapter, and yes, I was crying 😭 for Grizz, for their love, for their child. but I know that Grizz deserved death. I understand. But it was a shocking story. Can't wait to start the second book in the series! 
Absolute favorite
⭐⭐⭐⭐⭐
Grizz
Kit


0 Megjegyzések