Tiffany Reisz: The Queen

Sorozat: The Original Sinners 8
Fülszöveg:
One upon a time, Nora and Søren made a fateful deal—if he gave her everything, she would give him forever. 
The time has finally come to keep their promises. 
Out of money and out of options after her year-long exile, Eleanor Schreiber agrees to join forces with Kingsley Edge, the king of kink. After her first taste of power as a Dominant, Eleanor buries her old submissive self and transforms into Mistress Nora, the Red Queen. With the help of a mysterious young man with a job even more illicit than her own, Nora squares off against a cunning rival in her quest to become the most respected, the most feared Dominatrix in the Underground. 
While new lovers and the sweet taste of freedom intoxicate Nora, she is tempted time and time again by Søren, her only love and the one man who refuses to bow to her. But when Søren accepts a new church assignment in a dangerous country, she must make an agonizing choice—will the queen keep her throne and let her lover go, or trade in her crown for Søren's collar? 
With a shattering final confession, the last link in the chain is forged in The Original Sinners saga. It's the closing chapter in a story of salvation, sacrifice and the multitude of scars we collect in the name of ecstasy—and love.
Véleményem:
Mit is írhatnék erről a könyvről. Tetszett!!! Aki olvasta az előző két könyvről az értékelésem, az láthatta, hogy egy kicsit sok volt már nekem Nora. De Ez a könyv megint olyan volt, mint a többi. Nagyon jó stílusban megírt különleges történet. Lehet azért tetszett, mert több Sorent kaptam??? Lehet az előző részekben nem is Norával volt a baj, csak Soren hiányom volt??? Lehet!!! :) Mindenesetre kedvenc a sorozat! Ezt merem állítani így a 8. könyv után.
Itt nem volt bajom Norával, Soren és Kingsleyt pedig egyenesen imádtam! És a vége.... 
Nem megszokott történet az biztos. Romantikus történet, de olyan sztori, ami nem mindenkinek fog tetszeni. Igen BDSM, de nem ám Szürke stílusú. Ez azért durvább. Össze sem lehet hasonlítani a történetet! Az egy kis semmi erotikus könyv ehhez a könyvhöz képest. Ennek több mondanivalója van, szól szerelemről, barátságról, családról, fájdalomról, újrakezdésről, boldogságról. Sokféle ember létezik. Itt egy egészen különleges, tőlem távol álló világot ismertem meg, talán ezért is szerettem olvasni róla. A monogámia híve vagyok, így ez a történet távol áll a saját életemtől, nem vagyok híve a BDSMnek, de szeretek ilyen szorikat olvasni. Igazából az, hogy Soren pap, az sem zavar. Miért ne lehetne szeretője? Abszolút nem zavar, hogy az ő szerelmi életéről szól a történet. Az, hogy Soren és Kingsley együtt van? Az sem zavar. Nincs semmi bajom a melegekkel sem, ők is emberek. Bár ebben az esetben nem igazán erről van szó. Soren nem biszexuális, mint Kingsley. Ő csak beleszeretett egy fiúba amikor 18 éves volt, aztán egy kamasz lányba, amikor 29. És egyik szerelem sem múlt el számára....
Nagyon jót tett a sorozatnak a sok bibliai idézet (bár bevallom angolul azért nem olyan egyszerű ezeket olvasni, de mindig van internet, és magyar fordítás :) ) Annak ellenére mondom ezt, hogy nem igazán vagyok vallásos, és nem szoktam lapozgatni a Bibliát, de egyes idézetek belőle, nagyon jó helyen bukkantak fel a könyvben! 
Ami viszont azért egy picit zavart... Grace-Zach páros, de azért így a nyolcadik könyv végére már helyre állt a rend, és visszatértek a monogámiához. (bár azért csókolózott Zach Norával, nekem ez is "hard limit'  :)   )
Szóval summa summarum: fantasztikus sorozat, az írónó stílusa egyszerűen magával ragadó! 
Értékelésem

Idézetek:
"I  know how much it hurt me to lose you. I wouldn't ask you to lose you, either. You can be Nora with everyone else as long as you are Eleanor, my Little One, with me."
"Soren, I swear if you get any more smug you'll turn into Kingsley" 
"Time to simply be a priest. That's all. No distractions. Being both Father Marcus Stearns and Soren is... 'What?'   'In a word- exhausting. I want to be Father Stearns for a while. Only Father Stearns." 
" 'You know, in chess the queen is the strongest piece on the board'   ...   'I know. And the King is the most vulnerable.'    'There is one person stronger than the queen or the king combined'    'Who?'    'The man who moves the pieces.'  " 

0 Megjegyzések