Rachel Higginson: Szerelem 5 lépésben/The Five Stages of Falling in Love

Fülszöveg:
Tagadás 

Harag 

Alkudozás 
Depresszió 
Elfogadás

Ez ​a történet nem arról szól, hogyan szerettem bele valakibe.
Ez a történet arról szól, hogyan tanultam meg ismét élni, miután a szerelem elhagyott.
Elizabeth Carlson a poklok poklát járja – más szóval gyászol.
Nyolc évig volt Grady felesége, négy gyereket szült neki, ő élete szerelme, csakhogy a férfi meghalt. A prognózis kezdetektől fogva borzasztó volt, ám Liz sosem adta fel a reményt, hogy Grady meggyógyulhat. Hogyan is tehette volna, ha egyszer ő volt a mindene?
Fél évvel később igyekszik összeszedni darabokra hullott életei darabkáit, és időben eljuttatni a gyerekeket az iskolába. Mindkettő lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Manapság mintha minden lehetetlen lenne.
Amikor Ben Tyler beköltözik a szomszédba, Liz bánatban és fájdalomban fuldoklik, a gyerekei lázadoznak, úgy érzi, sosem éri utol magát. Nincs ideje kíváncsi barátokra, nem vágyik kéretlen segítségre, ám Ben mindkettővel megajándékozza. És nem csak az udvaron meg a fűnyírásban akar segíteni. Ben többet akar Liztől. Sokkal többet, mint amennyit ő valaha is adni képes a történtek után.
Liz igyekszik feldolgozni a férje halálát, keresztülvergődi magát a gyász öt szakaszán, és rádöbben, hogy jóval többet képes adni, mint azt korábban gondolta. Új szerelem kél a szívében, miközben lehántja a bűntudat és a fájdalom kérgét, és rádöbben, hogy az élet sokkal fontosabb, mint a halál.
Véleményem:
Mit is írhatnék erről a könyvről... Megható történet, ami nagy hatással volt rám.
Kétgyermekes anyaként teljesen el tudtam képzelni min mehetett keresztül LizEgyedül maradt négy gyerekkel. Hatalmas felelősség. 
A gyász nem válik könnyebbé. Ezt is megtanultam az elmúlt egy év során. Egyáltalán nem könnyebb, csak kevésbé gyűr maga alá.
Ekkor jelent meg Ben, a vonzó, agglegény szomszéd. Nagyon tetszett Liz és Ben kapcsolata. Ben először csak a segítő szomszéd volt, hihetetlen, hogy egy-egy apró cselekedet mennyit jelenthet egy ilyen nehéz helyzetben lévő családanyán. Ben tett pár apró dolgot, ami Liz életét megkönnyítette, és egy picit boldoggá is tette. Később jó barátok lettek, majd szeretők. Persze minden ami közöttük történt nagy hatással volt Lizre. Bűntudata volt, amit megértek. Elvesztette élete szerelmét és halála után újra elkezdett érzelmeket táplálni valaki iránt.
Nincs meghatározva, hogy hány embert szerethetünk. A szívünk képes annyi embert befogadni, amennyit csak szeretnénk.
Ben tökéletes pasas, talán már túlságosan is tökéletes. Gazdag, jóképű, okos, gondoskodó, akinek nem kell akárki, ő Lizbe szeret bele. Ez tényleg hihetetlen egy kicsit, de jól esett a lelkemnek, hogy egy ilyen tökéletes pasi jelent meg Liz életében, miután összetört a szíve. 
Én nagyon szerettem volna Ben szemszögéből is olvasni a történetet. Jó lett volna olvasni arról, hogy ő hogyan élte meg a történteket. Nem hiszem, hogy annyira egyszerű lett volna neki. Ott van Liz, akibe teljesen belezúgott és tudja, hogy még mindig a halott férjét szereti. Nem hiszem el, hogy egy ilyen helyzetben lévő férfinek nincsenek olyan gondolatai, hogy vajon Grady, mit tett volna egyes helyzetekben, hogy vajon Grady jobban cselekedett volna-e?  Nem lehet egyszerű egy négy gyermekes családanyába beleszeretni, és így egyből belecsöppenni az apaszerepbe. 
Sosem felejtem el Gradyt. Ő az én igaz szerelmem. De talán néhány embernek két igaz szerelem is jut. Talán nagy szerelmem története nem ér véget egyetlen férfival, hanem kitart életem végéig. Grady szerethette azt a nőt, aki voltam, de talán Bennek most esélye nyílik azt a nőt szeretni, akivé válok.
Ami nagyon tetszett, hogy a történet teljesen reális, valóságos volt. A gyerekek nem angyalok, vannak velük problémák, és  a könyv megmutatta valójában milyen kis pici gyerekeket nevelni. Alapból kaotikusak lehetnek a reggelek négy gyerekkel, de pláne akkor, ha mindezt egyedül kell csinálni. Teljesen megértem (van amikor én is csak rohanok, pedig csak kettő gyerkőc van itthon, és igen, nem angyalok, ők is hisztiznek, rosszalkodnak!).
Ez a történet biztos sok embert megérint, szerintem főleg azok érzik át Liz helyzetét, akik szülők, akik gyereket nevelnek. Tetszett a történet, együtt gyászoltam Lizzel, a gyerekekkel, és együtt estem szerelembe Bennel. Liz karaktere számomra teljesen reális volt, Ben egy kicsit túl tökéletes volt, de ez nem vont le az olvasási élményből
A borítót imádom, és a könyv belseje is nagyon szépen volt dekorálva! 4.5*
⭐⭐⭐⭐✰

My Review:
What can I write about this book.. It was a beautiful, touching story, which had a big affect on me.
I could understand what Liz went through because I'm a  mother of two amazing children. She left alone with 4 kids, it was a huge responsibility.
After her husband's death Liz met the sexy, smart barchelor, Ben. Ben was Liz's new neighbor. I loved their relationship. First Ben was only a caring, mindful neighbor. It was unbelievable how little things could change a single mother's life. Ben did little things which made Liz's life easier, made her happy. Later they became really good friends and finally they became lovers. But of course everything they did had a big affect on Liz. She felt shame, remorse. I understood why. After she lost the love of her life she started to feel something for another man.
Ben was a perfect man. A little too perfect in my opinion. He was smart, hot, rich, caring, and he fell in love with Liz, who was a mother of four kids. I little bit unbelievable, but it was good for my heart, it was good to read that Liz met the perfect guy after the awful things she went through.
I would love to read the story from Ben's POV too. It would be good to read how he felt, how he saw the situation. I didn't think it was easy for him. He fell head over heels in love with Liz who  still loved her dead husband. I didn't think he didn't have thoughts about what would Grady do in different situations, or would Grady make the better choice not him? It wasn't easy to fell in love with a woman with four kids, and suddenly became a dad figure to four little children.
I really loved that the story was realistic. The kids weren't angels, they had problems, they had tantrums. We could see how hard to live with four kids, especially if we did this alone.
I think this book have a big affect on a lot of people especially who have children. I understood Liz, I felt her grief, her misery and I fell in love with Ben too. Liz's character was so realistic but Ben's character was a little too good.
I loved the cover and the decorations inside the book. 4.5*
⭐⭐⭐⭐✩



0 Megjegyzések