Emma Chase: Egy ágyban a herceggel/Royally Screwed

Sorozat: Uralkodj magadon #1
Fülszöveg:
Nicholas Arthur Frederick Edward Pembrook Wessco királyságának trónörököse, úgy is mondhatnánk, méltóságos őszexisége, elképesztően vonzó, ellenállhatatlanul jóképű és szégyentelenül öntelt – de hát ki ne lenne az, ha folyton hajbókolnak előtte? 

De egyszer csak egy hóeséses manhattani éjszakán a herceg találkozik egy fekete hajú szépséggel, akinek esze ágában sincs meghajolni előtte. Helyette inkább belevág egy tál pitét a herceg képébe. 
Nicholas a fejébe veszi, hogy kideríti, vajon a lány is olyan ízletes-e, amilyen a pitéje. Trónörökösként hozzászokott, hogy megkap mindent, amit csak akar. 
Egy herceggel randizni nem éppen olyan, amilyennek a pincérnőként dolgozó Olivia Hammond elképzelte.

Adott egy folyton ítélkező királynő, egy lelkesen helytelenítő másodörökös, egy csapat könyörtelen lesifotós és a nyilvánosság fürkésző tekintete. 

Bár ló húzta hintón tartanak a Roll Royces-ok felé, és újabban senkit nem nyakaznak már le, a királyi család tagjai még messze vannak attól, hogy maguk közé fogadjanak egy közembert. 
De Oliviának mindez talán megéri Nicholasért. 
Nicholas úgy nőtt fel, hogy az egész világ őt figyelte, és most a házasságával készülnek ugyanezt tenni. Itt az ideje, hogy eldöntse, ki is ő valójában, és ami még ennél is fontosabb, mit szeretne az életben: királyként uralkodni… vagy egyszerű férfiként örökké birtokolni Olivia szerelmét.

Véleményem:
Azt kell mondjam tetszett a könyv! Pedig az elején nem gondoltam volna, hogy így fogok róla vélekedni.  Milyen lehet megismerkedni és beleszeretni egy hercegbe? Egy igazi tündérmese...
A hírnév furcsa dolog. Erőt sugároz. Általában úgy változik, mint az apály-dagály. Az embereket felkapják, majd elfeledik, a hírnév elmúlik és a korábbi figyelem tárgya arra a személyre korlátozódik, aki valaha valamilyen volt, de már nem olyan többé.
Főleg a könyv második fele fogott meg. A könyv első fele nem volt valami különleges szerintem. Tényleg igazi tündérmese: az egyszerű felszolgáló megismerkedik egy nagyon helyes pasival, akiről később kiderül, hogy nem más, mint egy herceg. A könyv eleje New Yorkban játszódik, ahol egymásba gabalyodik a két főhős. Mindketten tisztában vannak vele, hogy a kaland csak a nyárra szól. Ezt akkor elfogadják, de hirtelen Nicholas hercegnek haza kell utaznia a Királyságba, és hirtelen ötlettől vezérelve mit talál ki? Hogy Olívia tartson vele. Na innentől kezd izgalmas, különleges lenni ez a sztori.
Az anyám egyszer azt mondta nekem, hogy az idő olyan, mint a szél. Keresztülfúj rajtad, elhalad melletted, és nem számít, hogy milyen erősen próbálod megállítani vagy megragadni, sosem fog sikerülni, még csak lelassítani sem tudod.
Imádtam Olíviát, ahogy viselkedik a Királyságban, ahol senki sem olyan, mint amilyennek látszik. Talpraesett csajról van szó, és ez tetszett. Nicholas herceg karaktere szeretni való. Kifejezetten jó volt olvasni az ő gondolatait is. Örültem, hogy ez a könyv is váltott nézőpontban íródott.
Az egyik elmélet szerint, akkor vagyunk a mennyben, ha érezzük Isten jelenlétét, amikor a jósága felénk sugárzik. A pokol pedig az, amikor Isten elfordul tőlünk és magunkra hagy, amikor tudod, hogy soha többé nem fogod azt a melegséget és szeretetet újra érezni. Nicholas pont ilyen. Amíg rád ragyog, az egész világ ragyog körülötted. És mivel az ő elvárásai magasabbak mint Istené, ha csalódik, ami elkerülhetetlen, akkor ő maga lesz a pokol.
Imádtam a mellékszereplőket is, a szigorú Királynőt, Henry herceget, Frannyt, és Elliet is. Mindannyian színesebbé tették a történetet.
A felelősségérzet és a kötelességek hátránya, hogy csőlátása lesz tőle az embernek, nem látja nagyban a dolgokat, a válaszutakat, hiszen soha nem választhatott maga. Csak az ösvényt látja, amibe beleragad, amiről nem tud letérni, mert ez az, ami az alagúton átvezet. De néha még a legmegbízhatóbb vonatok is kisiklanak.
Ez a kis egyszerű tündérmese tökéletes kikapcsolódás volt számomra. Melegen ajánlom, tökéletes olvasmány szerintem az Ünnepek alatt.
Viszont, nagyon sajnálom, hogy nem az eredeti borítóval jelent meg az szerintem sokkal jobb (bár biztos ennek is meg van az oka). Ti mit gondoltok?
Kíváncsian várom a folytatásokat! Alig várom, hogy olvashassam Henry és Logan történetét! 😉
Értékelés: 4.5*
⭐⭐⭐⭐✩
My Review:
I really liked this book! In the beginning I didn't think I will like it this much. This story was a fairy tail. The rich and sexy prince fell in love with a poor waitress.
Fame is a strange thing. A powerful thing. Usually it ebbs and flows like a tide. People get swept up in it, swamped by it, but eventually the notoriety recedes, and the former object of its affection is reduced to someone who used to be someone, but isn’t anymore.
I think the first part of the book wasn't so unique, wasn't so interesting. But I really liked the second part, I couldn' put it down. 
In the beginning, we were in New York. Nicholas and Olivia met here and started an affair. They both knew that this relationship only lasts for the summer. But suddenly Nicholas had to go back to the Kingdom, so he decided to bring Olivia with him. And from this point the story started to be very very interesting, and exciting...
I loved Olivia's character, how she behaved in the Kingdom. She was a strong-minded woman, and I loved this about her. Nicholas was so lovable! I loved to read his thoughts too. The story was written in alternate POVs, and I really liked this.
I liked the other characters: the strict Queen, Prince Henry, Franny and Ellie too. They made the story more colorful.
It's a simple fairy tail, a sweet love story. I recommend this book, it's perfect read for the Holidays, I really loved to read it!
Can't wait to read the books about Henry and Logan. 
Rating: 4.5*
⭐⭐⭐⭐✩

0 Megjegyzések