C. J. Roberts: Epilogue-Epilógus

Sorozat: The dark Duet 3.
Fülszöveg:
Azért írom ezt, mert könyörögtél érte. Tudod, mennyire imádom a könyörgést. Sőt, valószínűleg túl sokat tudsz és túl jól. Ki is vagyok én? Próbálok rájönni. Gyermekként prosti voltam, serdülő fejjel gyilkos, férfinak pedig szörnyeteg. Én vagyok az, aki elrabolta Livvie-t. Én vagyok az, akibe szerelmes. Szerelmes belém. Elég beteg, mi? Persze, a történetünk többről szól, mint amennyit néhány rövid mondat felölelhet, de képtelen vagyok ítélkezni az akkori viselkedésem felett. Te már úgyis megtetted. Azért olvasod most ezt, mert érdekel a sztori többi része. Tudni akarod, mi történt azon a forró nyári éjszakán 2010-ben, amikor a Paseóban találkoztam Livvie-vel. Azon az éjszakán megint a feje tetejére állt az életem. Nem pont úgy történt, ahogy Livvie mesélte. Kesztyűs kézzel bánt velem, amikor előadta a történetünket. Az igazság sokkal… összetettebb.

Véleményem:
Ez a könyv nem kapja meg tőlem az öt csillagot. Nem volt rossz, de az előző részek jobban tetszettek. Az előző könyvek különlegesebbek voltak, ezt a részt be lehet sorolni az erotikus könyv kategóriába, az előző két könyvekben a krimi vonal elég sokat lendített a sztorin. Az előző két részben több fordulat volt, izgalmasabb volt. DE kellett ez a könyv a történet lezárásához. Jobban megismerhettük Calebet. És több romantikával találkoztunk, ami a romantikus szívemnek jól esett. :) 
"A szerelem nem mindig úgy kezdődik és végződik, ahogy mi szeretnénk."
Az előző résszel be is lehetett volna fejezni a sorozatot, de mégis azt mondom érdekes volt mert ez Caleb szemszögéből íródott, és látható hogy az egymásra találás nem volt olyan egyszerű, és felhőtlen mint azt az előző rész sejtette. Elég hihetetlen lett volna, hogy minden gond nélkül egymásra találnak és élnek boldogan míg meg nem halnak. 
Bevallom őszintén, én nem tudnék megbocsátani Calebnek, nem tudnék vele együtt élni, mert úgyis mindig emlékeznék a szörnyű múltra, a megismerkedés körülményeire. Jó volt olvasni, hogy Caleb is szenved egy kicsit, és hogyan teper azért, hogy meghódítsa Livvie szívét. Tetszett, hogy Livvie még a korábbi énjéhez képest is erősebb és talpraesettebb lett. Szembeszáll Calebbel, és kiáll magáért, a véleményéért, vitáztak is rendesen, mint egy normális pár, nem volt mester-szolga állapot közöttük. , egyenlőek. A vitákat nem feltétlenül Caleb nyeri meg. 
Ez a könyv sokszor megmosolyogtatott, a megfogalmazás, a stílus miatt, ahogy Caleb meséli a történetet néha vicces, humoros volt. Caleb sokat változott. Az más kérdés, hogy mennyire valóságos, hogy egy gyilkos, emberrabló, nőket bántalmazó férfi ennyire meg tud változni…. 
Szó mi szó, nem volt rossz könyv. Aki elolvassa az első kettő részt az olvassa el azért ezt is, mert így lesz teljes Livvie és Caleb története.
Frank Herbert szavaival élve: „Igazi befejezés nincsen. Csak valahol abbahagyod a történetet.“

Értékelés:

My Review:
This book don't get five stars from me. It wasn't bad, but I liked the other two books more. The first two books are more special then this one, this book is an erotic novel, in the first two books I loved the criminal thread. In Captive in the dark and Seduced in the dark, there are more revolution and those are more exciting. BUT this book is needed for the perfect conclusion, We know more about Caleb now. And there was a lot of romantic things, which I loved.
“Love does not always begin or end the way we wish it would.”
With Seduced in the dark the series would be completed, but I think it was interesting reading the story in Caleb POV. We can see that the reunion wasn't so simple like we thought. It would be so unbelievable that they met and lived happily ever after.
Honestly I couldn't forgive Caleb, and couldn't live with him, beause I always remember the bad things, how we met, what happened with us. It was good to read how Caleb suffer too, and how he fight for Livvie, for Livvie's love. I liked that Livvie is more stronger and smarter then before. She fights against Caleb, she stands by herself and her opinion. They argue a lot, like other normal couple, there's no master-slave relationship, they are equal. Caleb may not win.
This book made me smile because of it's style and wording. Sometimes it was funny and humorous how Caleb told the story.
Caleb changed a lot. It's another question how real that a murderer, kidnapper, abuser can change this much...
It wasn't a bad book. Who read the first two books must read this too, because Livvie's and Caleb's story is whole with Epilogue.


0 Megjegyzések