Kemény Kristóf: Szökjünk ​ki focizni! (Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai 1.)

 

Fülszöveg:

Öcsi ​imád focizni. Ha tehetné, egész nap a rongylabdát rúgná a grundon. Csakhogy a házukhoz közeli pályán általában nagyobb fiúk játszanak, ezért őt és legjobb barátját, a szomszédban lakó Cucut szinte sosem veszik be a csapatba. Folyton azon jár az eszük, hogy tudnának ok is beszállni, hogy hívhatnák fel magukra a nagyok figyelmét?!
Szerintetek sikerül nekik? És vajon szót fogad a lázasan ágyban fekvő Öcsi az édesanyjának, Margit néninek, aki megtiltja neki, hogy kimenjen az udvarra játszani a többiekkel?
Barátkozzatok össze a külváros legvagányabb kissrácával, éljétek át Öcsivel a kalandos gyerekkorát, vegyetek részt a csínytevéseiben, rúgjátok vele a labdát!
Ő alig várja, hogy egy csapatban legyetek!

Bármerre járunk is a világban, rádöbbenünk, hogy Puskás Ferencről mindenütt hallottak már. Ha eláruljuk, hogy Magyarországról érkeztünk, azonnal a legendás Aranycsapat kapitányának, a Real Madrid sztárjának neve ugrik be a külföldieknek: „Ó, igen, PUSKÁS!”
A leghíresebb magyar ember, a valaha élt talán legnagyobb futballista most gyerekként tér vissza közénk – és történetei elsősorban a gyerekeknek szólnak.

A Mayer Tamás különleges grafikáival illusztrált szöveg azon túl, hogy remek olvasmány, hitelesen mutatja be Öcsi és családja tanulságos életét, ahogy ez a varázslatos mesekönyv arra is rámutat: milyen erények szükségesek ahhoz, hogy megvalósítsuk gyerekkori álmunkat!



Véleményem:

Nem szoktam gyerekkönyvekről értékeléseket írni. Én nem nagyon szoktam már ilyeneket olvasni. :) 

Annám már 11 éves lesz, nagy lány, ő már elvonul a szobájába és magának olvas, legyen szó kötelező olvasmányról vagy saját maga által választott könyvről. Nem falja a könyveket, örülök, hogy a kötelezőket elolvassa, de néha egy-két másik könyv is becsúszik.

Ádikám 8 éves. Nála még abszolút nem jött el a "hagyjál olvasni akarok" időszak, inkább az udvaron játszik, focizik. Nyáron miután elolvasta nekem a kötelező olvasmányt (mondjuk attól gondoltam, hogy nem fogja megszeretni a könyveket :D ), nekiesett Puskás Öcsi életéről szóló gyerekeknek íródott könyvnek. 

Nagyon tetszett neki! Tekintettel arra, hogy Ádim is focista, nagyon bejött neki a sztori. Puskás Öcsiről szólt, arról, hogy kezdett el focizni. Sokszor megállt Ádi olvasás közben, mert mindig volt valami hozzáfűznivalója a történethez.

Nyelvezete tökéletes volt számára, könnyen olvasható könyv. Tökéletes 2. - 3. osztályos gyerekek számára. 

Nagyon aranyos történet, és az illusztrációk is szuperek a könyvben. Szívesen lapozgattuk a könyvet. 

Annyira tetszett kisfiamnak, hogy kérte mindenképpen szerezzem be a következő részeket is. 

Nagyon örültem ennek a könyvnek, mert szuperül lekötötte mindig izgő mozgó fiacskámat. Eddig könyv ilyen hatással nem volt rá.

Ajánlom minden 8-9 éves gyereknek, aki szeret focizni. Ezt az aranyos, illusztrációkkal teli, könnyed nyelvezetű könyvet tuti szeretni fogja olvasni.

⭐⭐⭐⭐⭐

"(...) a foci mindenre orvosság..."

0 Megjegyzések