Colleen Hoover: November 9.

 

Fülszöveg:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal.

A Lánnyal.

Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval – egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért.

Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal – és egyúttal a regényét is –, ha szívfájdalommal végződik?

Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között.

Véleményem:

A happy end nem attól függ, hogy a pár összejön-e a könyv végén. Ha mindketten boldogok, nem igazán számít, hogy együtt találják-e meg a boldogságot.
Imádtam ezt a könyvet! Soha nem csalódok Colleen Hooverben! Ez a történet elképesztő volt!
Sohasem fogod tudni megtalálni önmagad, ha elveszel valaki másban.
Két évvel ezelőtt Fallon balesetet szenvedett, apja háza kigyulladt, miközben ő aludt. A testének 30%-a megégett és hegek borítják. Elvesztette a munkáját és önbizalmát, magabiztosságát. Egy nap találkozott egy szexi pasival, Bennel. Valami történt kettejük között. Fallon megnyílt neki.
Szeretni valakit nem csak magára az illetőre vonatkozik, Ben. Szeretni valakit azt jelenti, hogy elfogadjuk az összes embert és dolgot is, akit és amit az illető szeret.
Ben jobban meg akarta ismerni, randizni akart vele, de Fallonnak volt egy szabálya. Nem akar komoly kapcsolatot, és nem akar szerelembe esni a 23. szülinapja előtt.
Kötöttek egy megállapodást. Minden évben csak egyszer fognak találkozni 5 éven keresztül, november 9-én. Nem tartják a kapcsolatot, csak ezen az egy napon. Mivel Ben író, ezért ő majd egy könyvet fog írni a kapcsolatukról. Ben hatására Fallon változni kezdett. Ben házifeladatot adott neki, ennek köszönhetően újra elkezdett élni, visszanyerte magabiztosságát. Jó hatással voltak egymásra. Tovább tudtak lépni az életükben, új életcélt, új szenvedélyt találtak maguknak.
Az évek során sok minden történt. Egymásba szerettek, de nem lehettek együtt. 
Amikor az ember megtalálja a szerelmet, elfogadja. Két kézzel nyúl utána, és mindent megtesz, hogy ne engedje el. Nem lehet csak úgy elsétálni előle azzal, hogy várja ki, amíg készen állsz rá.

Szerettem a szereplőket, és szerettem olvasni arról, hogyan virágzott ki a szerelmük.
Amikor hajlandó leszel feladni a számodra legfontosabb dolgokat csak azért, hogy valaki mást boldognak láss, az az igaz szerelem.
Ez egy fantasztikus történet, sok fordulattal. Egyedi cselekmény, a könyv több nagy egységre van bontva, évente mindig csak egy napot mutat be, de azt kettős nézőponból, ami nagyot dob a történeten.  Az egyes részek pedig mindig úgy fejeződnek be, hogy máris olvasni akarom a következő részt/következő év november 9-én történteket.
A történet több komolyabb témát is érint, (nem akarok spoilerezni) mint ahogy azt megszokhattuk az írónőtől. Nemcsak Fallon esett át szörnyűségeken, hanem Ben is. Nem egy könnyed romantikus történet, de aki szereti Collen Hoover könyveit, annak ezt el kell olvasnia.
⭐⭐⭐⭐⭐

My Review:
Whether or not the couple ends up together at the end of a book doesn’t determine whether that book has a happy ending or not. As long as the two people end up happy, it doesn’t really matter if they end up happy together.

I LOVED THIS BOOK! I've never been disappointed in Colleen Hoover. This story was amazing! 

You’ll never be able to find yourself if you’re lost in someone else.

Fallon had an accident two years ago, her dad's house was on fire and she was there sleeping. 30% of her body was burnt, and covered with scars. She lost her job and her confidence. One day she met a hot guy, named Ben. Something happened between them. She opened up to him. 
Loving someone means accepting all the things and people that person loves, too.
Ben wanted to date with her, wanted to know her more, but she had a rule. She doesn't want a serious relationship, doesn't want to fall in love before her 23th birthday. 
So they made an agreement. They are going to meet only once  in every year for 5 years, this day will be November 9. They won't contact just on this day. Ben is a writer so he is going to write a book about their relationship. 
Fallon started to change because of Ben.  Ben gave her some homework, and because of this she started to live again, regain her confidence. They were good for each other. They could move on with their lives, find a new passion, a new life goal. 
A lot of things happened during the years. They fell in love, but they couldn't be together. 
This is real life, and in the real world you have to bust your ass for the happy ever after!
I loved the characters, and how their love developed. 
When you find love, you take it. You grab it with both hands and you do everything in your power not to let it go. You can’t just walk away from it and expect it to linger until you’re ready for it.
It is a fantastic story with lot of twists in it! 

⭐⭐⭐⭐⭐

0 Megjegyzések