Cassia Leo: The Story of Us (The Complete Series)

Sorozat: The Story of Us 1-3
Fülszöveg:
Five pages... A letter holding a secret buried for more than five years... A secret neither of them wanted to know. Will the truth tear them apart… again?Aurora “Rory” Charles has loved her best friend Hallie’s brother, Houston Cavanaugh, since she was eleven years old. But her friendship with Hallie meant too much to her to risk taking a chance with Houston. Until one snowy afternoon, Houston and Rory find themselves thrust together by the grief of Hallie’s death, catapulting them into a passionate and toxic relationship that will test the boundaries of loyalty to each other and to Hallie’s memory and, ultimately, leaving them in ruins. Five years later, Houston and Rory run into each other and, to Rory’s horror, Houston doesn’t recognize her. She hasn’t changed much, but he certainly has. He’s still as handsome as he was five years ago when he broke her heart, but time, grief, and a loveless marriage have dulled him. The moment he recognizes Rory, all his memories and long-buried passion and secrets come rushing to the surface. And Houston finds himself once again choosing between the secret of Hallie’s letter and the only girl he’s ever loved.
Véleményem:
Nem volt ez rossz történet, egyedinek mondanám. Sok tragédiával, drámával. Egy különös párkapcsolat története. De az az igazság, hogy az írónő magasra tette a mércét a Shattered Hearts című sorozatával, főleg annak utolsó részével. A Chasing Abby abszolút kedvenc lett. Úgy érzem ez a sorozat nem éri el ezt a szintet. Most, az értékelésem elején még nem is tudom, hogy hány csillagot is fog kapni a sorozat.... :) Lehet nem lenne ilyen nehéz értékelni, ha ezt olvastam volna először.

Ez a könyv igazából három könyvet tartalmaz: The Way We Fall, The Way We Break, The Way We Rise. Ezt a három könyvet már korábban külön-külön megjelentette az írónő, most egyben kiadta, így kapunk egy 730 oldalas szép vastag könyvecskét :) Ami esti olvasásnál nem volt túl kényelmes, elég volt kézben tartani :) De így a postázás Amerikából olcsóbb volt...

Nem egy egyszerű, könnyed olvasmány. Szól szerelemről, barátságról, családról, hűségről, árulásról, csalódásról, új esélyekről. Elég vegyes érzelmeket él át az olvasó miközben olvassa. Bevallom volt amikor örültem a két főhős boldogságának, volt amikor úgy gondoltam, jobb ha nem erőltetik a dolgot. Volt amikor szomorú voltam, volt amikor meghökkentem, meglepődtem, volt amikor örültem. Elgondolkodtató kérdéseket vet fel a történet. A jelenben játszódik a történet, de a múlt egy-egy részletét is megismerhetjük.

A főhős Rory, aki menthetetlenül szerelmes legjobb barátnője, Hallie bátyjába Houstonba már 11 éves kora óta. Igen, innen indul a 'szerelmük' története, ami ekkor még csak egyoldalú, egy tizenegy éves lány rajongása egy idősebb fiú iránt. De aztán telik az idő és a 11 éves lányból, 17 éves csinos csaj lesz. Ekkor tűnik fel először a 20 éves Houstonnak, hogy húgának milyen jó barátnője van, ekkor néz először rá úgy mint nőre, de tartja a távolságot, mert Rory kiskorú. Rory sem próbálkozik, mert többet jelent neki Hallie barátsága, nem akarja kockáztatni egy esetlegesen rövid kaland iránt. Aztán bekövetkezik a tragédia, Hallie halála, ami összehozza őket. Tehát nem a legjobb alapokon nyugszik a kapcsolatuk, aminek meg is van a következménye, szétválnak útjaik. Rory és Houston 5 év múlva találkoznak újra. Feléled a régi szerelem, ám Houston házas, felesége Tessa.  Házassága nem éppen egy álomházasság, megtudjuk mi hozta őket össze és miért vannak még együtt. Rory éppen ismerkedik Liam-el. Ekkor derülnek ki a múlt nagy titkai, és bevallom nem irigylem őt. Amit megtudott elhiszem hogy összetörte. Érthető, hogy Houston miért titkolta előle Hallie döntésének okát. Igazából Rory-val nincs semmi bajom a könyvben, egészen a második könyv elejéig, olvasás közben is már sejtettem, hogy hatalmas hibát követett el, és nem feltétlenül Liam-el volt a baj. Nem is azt mondom, hogy naív volt, hanem inkább egy hirtelen, átgondolatlan döntés, amire ő is rájött. Rory elmenekült a problémák elől. Ez negatívum volt a karakterében, de lássuk be így, hogy az írónő behozta Liam karakterét a történetbe fordulatosabb volt a sztori.

Houston szörnyű titkoz őriz, és ez a titok szakítja el Rorytól. Nehéz értékelni a könyvet, úgy hogy nem írom le mi a nagy titok. Az igazság az, hogy Hallie halála hozza össze őket, mindketten máshogy dolgozzák fel Hallie elvesztését. Mindemellett Houstont bántja a titok, amit húga utolsó levelében bízott rá, és nem árulhatja el senkinek. Ez a titok az, ami végigvonul az egész könyvön és hatással van az egész történetre. Hatással van sok-sok ember életére. Eléggé megdöbbentem! Általában tippelni tudok, hogy mi a nagy fordulat, a nagy titok a könyvekben, de erre nem számítottam! Meglepett az írónő! 
Bevallom Houston számomra nem egy álom 'bookboyfriend' a sorozat elején, majd csak a második rész második fele felé kezdi belopni magát a szívembe. Ekkor láthatjuk, hogy tényleg szereti Rory-t és mit meg nem tesz azért, hogy boldoggá tegye, és amiket tesz.... Igazából karaktere legjobban a könyv végén tetszett. 
(Azt azért megemlíteném, hogy nem értem, hogy a fülszöveg miért emeli ki ennyire, hogy Houston nem ismeri fel Roryt, szerintem ez annyira nem is hangsúlyos a könyvben, van rá magyarázata, szerintem annyira nem is érdekes, akár ki is maradhatott volna a könyvből.)

Ami nagyon tetszett: a két főhős kapcsolata, dialógusai, nemcsak dráma volt benne, hanem vicces is volt. Tetszett, ahogy egymás beszólásaira reagáltak.

A többi szereplő: 
Hallie: Houston testvére, Rory legjobb barátnője. Csak visszaemlékezésből ismerjük meg milyen is volt. Öngyilkos lett, ennek okát egészen az első könyv végéig nem tudjuk meg. Az ő elvesztése sok ember életére hatással volt, Houstonra bízta titkát, azt hogy miért lett öngyilkos. Nem tudott azzal együtt élni ami történt vele, illetve amit tett. Tényleg szörnyű dolgot művelt. de hogy lehet haragudni egy halottra??? Róla ennyit, mert az ő titka a történet lényege! :)

Tessa: Houston felesége, aki tragédián ment keresztül a múltban, így találnak egymásra. Houston így próbál elmenekülni Rory emléke elől. Igazából tökéletes számára ez a kapcsolat, mert van aki főzzön rá, van akivel ágyba bújhat, de igazából nem tudnak egymásról sok mindent. Tessa nem igazán beszél múltjáról, ami nem is érdekli Houstont, a lényeg, hogy neki sem kell beszélnie Roryról. Ezt a házasságot megfelelőnek tartja Houston, mindaddig, míg Rory vissza nem kerül a képbe. Ekkor rájön mennyire nem él, mennyire üres az élete. De van valami, amivel a felesége sakkban tartja... Nem volt szimpatikus karakter, egy fejezet erejéig az ő fejébe is belelátunk, de ez elég is volt.

Liam: Rory új párja. Na az ő szemszögét megismertem volna, de ezt az írónő nem találta fontosnak, így nem tudjuk, hogy az ő fejében mi játszódott le. Nem volt megkapó karakter, már a külseje sem, a szakállas pasik valahogy nem jönnek be :D De a külsőt leszámítva sem lopta be magát a szívembe. A történet nagy részében nincs is vele semmi baj, aranyos, törődik Roryval, de igazából nekem egy semleges karakter volt, nem igazán kavart fel, egészen a második könyv vége fele akkor megismerhettük negatív oldalát is. A végén azért sajnáltam.

Kenny: nagyon szimpatikus szereplő, ő Rory legjobb barátja, és természetesen mint az ilyen könyvekben, meleg. Mindig jót akar Rorynak, törődik vele, megmondja őszinte véleményét. Tetszik a kettejük kapcsolata, párbeszédeik, viccelődéseik. És a végén abszolúte, tökéletes BFF (Best Friend Forever) :)

A szülők: Ava, Houston anyja, abszolút szimpatikus karakter. Elvált férjétől, mert az megcsalta, de nem lett egy megkeseredett asszony, éli tovább életét. Szurkol, hogy Houston és Rory újra egymásra találjanak. Patricia, Rory anyja, egy kicsit idegesítő, volt angol tanár, de ő is szimpi mert törődik lányával, jót akar neki, megmondja őszinte véleményét. James, Rory apja, Rory szülei elváltak nem sokkal azután, hogy Rory és Houston szakított 5 évvel ezelőtt. Ezután az apja nem igazán tartotta Roryval a kapcsolatot, nekem emiatt nem volt szimpatikus már a történet elejétől kezdve, de aztán valahogy mégis megkedveltem, mert szerencsére észhez tért és tett azért, hogy Rory visszafogadja és megbocsásson neki.

Szóval nem volt ez rossz történet. Ami talán az írónő másik sorozatában jobban tetszett, hogy ott valamennyi szereplő helyébe bele tudtam képzelni magam, valamennyi szereplőt megszerettem, így jobban hatással volt rám a történet és a szereplők döntései. Az a sorozat sem egy könnyed olvasmány, mint ahogy ez sem az. 
Hogy is értékeljem? Az igazság az, hogy ahogy olvastam egyre jobban tetszett. Egyértelműen a harmadik rész vitte a pálmát, az tetszett legjobban. A 3,5 és 4* között vacillálok... Az előző sorozat befolyása alatt állok még mindig, így elég nehéz a döntés... azt hiszem megadom neki a 4*-t  :)

Értékelésem: 

Idézetek:

 “This is the way we fall. First we lose our balance, teetering precariously on the edge of uncertainty, until, mercilessly, gravity takes over. You can’t outshine gravity.” 
"Even when we want to forget, our  scars have a way of reminding us where we've been."
"We're all searching for someone whose demons play well with ours."
"Everywhere we're together is the only place and the only moment that exists."~ Houston
“It seems that without knowing it, we fell into the same pattern we fell into five years ago. We were so busy looking in the rearview mirror, we didn’t realize we were about to crash. Only this time, it wasn’t just Houston and me who got hurt.” ~Rory
“The world can fall to pieces around us, but in the end, we'll always make it back to us.” ~Houston
“You’ll always be the deepest scar on my heart.” ~Houston
 “I was eighteen when I got lost in Houston, and in him I found myself. They say love is just two souls recognizing each other. With Houston and me it was more like two souls staring into a mirror, my left hand aligned with his right, our hearts skipping a beat at the same moment, our lungs choking on the same noxious air, our scars as perfectly aligned as mountains and fault lines. If ever two souls were perfectly right and perfectly wrong for each other, it would be us.” ~Rory
“You can’t erase love without erasing yourself.” ~Rory
“Saying good-bye to the things that cause you pain sometimes means saying good-bye to the things and the people—the addictions—who once brought you pleasure.” ~Rory
"Lying is not humane, it's just easy. Lying is an easy way of postponing consequences. It's especially easy to lie in the name of a noble cause, like loyalty. I hid behind my loyalty to Hallie." ~Houston
"Many times in your life, you'll be expected to choose between two roads. ... It's always tempting to choose the safer road. The one you think will get you to your destination in one piece. But sometimes the safe roads are nothing but dead ends. No matter what your destination is, there's no safer road than the one you take with someone you love." ~Hannah
"When you become a mother, it's easy to believe your life no longer belongs to you. In an instant, your most pressing objective shifts. No longer does it matter whether your hair and makeup are perfect, not when you have to worry about whether the human being you brought into this world is hungry or sick or unhappy. It's easy to lose yourself in the day-to-day needs of others when you become a mother."~Patricia
"Real life is messy. People hurt each other, even when they love each other. All you can do is deal with it. Pain is stronger and faster than you. It will outlast you. Running from pain is like running from a hungry lion in a maze with no exit. You can't outrun the lion. You might be able to hide from it for a while, but eventually it will find you. Better to take your chances and face it. It might be the end of you, but at least you will die with dignity."~Houston
"Everyone deserves to have their story heard."~Houston
"The truth is that every story ends at some point. It's just that some stories end happier than others."~Rory
"You see, in real life, there are no happy endings, because real life, real love, has no ending. So all of this... This is our happy beginning."~Houston
" I think the most beautiful thing about babies is the way they look when they're asleep. ... When you watch a baby sleeping, you know he's truly at peace. You know you're seeing someone at the most perfect time of their lives, before the smolder of the world has cured their heart into breakable mold."~Houston
"Even the smartest people sometimes forget to put love first."~James
"Maybe not knowing when someone you love is going to be taken away from you isn't the worst part. Maybe it's the best part, because it allows you to enjoy your last holiday with your suster or your last night with your husband. And maybe the key to acceptance is knowing that you did all you could do, and said all you could say."~Houston

Egy kis kedvcsináló:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 


0 Megjegyzések