Tiffany Reisz: A Szent

Eredeti cím: The Saint
Sorozat: Erdendő bűnösök 5- Ártatlanság évei
Fülszöveg:
Eleanor Schreiber egy zavarodott, zabolátlan tizenéves lány, aki megesküszik, hogy soha többé nem lép templomba. A lázadó tini azonban találkozik Stearns atyával, aki örökre megváltoztatja az életét. Már semmi nem állhat annak útjába, hogy az legyen, amit a sorsa diktál neki: Nora Sutherlin, az ismert erotikus regényíró, egyben Manhattan legismertebb dominája…
Véleményem:
Abszolút kedvenc! Tetszett! Mire ehhez a könyvhöz értem a sorozatban, már az egész sorozat a kedvencem lett! :)
Ez Eleanor és Soren „love story”-ja. Nora ismét mesél. Egy új szeretőnek meséli el, a saját történetét, hogyan ismerkedett meg Sorennel és Kingsleyvel. Milyen a kapcsolatuk, stb. Megismerhetjük, hogy milyen volt a 29-30 éves Soren. Hogyan közeledett Eleanorhoz. Nem csábította el, inkább Nora akarta őt elcsábítani. Szerelem volt első látásra mindkét fél számára. Sorent tisztelem azért, mert ilyen sokáig kibírta, hiszen rá is vethette volna magát a lányra, de tudta, hogy nincs felkészülve, nemcsak a szexre, de az ő világukra pláne nem. Nagyon-nagyon belopta magát Soren a szívembe. Nem hittem volna, hogy az előző rész után még jobban lehet szeretni. :)
Ahogy megismertük a fiatalabb Eleonort ő is szimpatikus. De a jelenbeli Nora valahogy nem szimpi, nem értem meg, ha tényleg szereti Sorent hogy tud mással is lenni.  :( Soren úgy van ezzel, mivel sokmindent nem tud neki megadni, ezért elnézi ezt neki, nem bánja, hogy mással lefekszik. Ez a 'család' amiben élnek ilyen nyitott, több mindenkit szeretnek. Soren szerint Isten tiszta szeretet, ha ő szerethet több embert, akkor az emberek is szerethetnek több személyt.
Borító szintén 5*-os. Sokkal jobban tetszenek a hazai borítók, mint a külföldiek.
Külföldi borítók:

Értékelés: 

Idézetek:
"A vágy az egyik legsürgetőbb emberi érzelem. A vágy csábítja el az emberi lényt a dicsőség csúcsára és taszítja le őt a pokol mélységeibe."
"Ha azt akarjuk, hogy az életünknek jelentése legyen, hinnünk kell abban, hogy a döntéseinket okkal hoztuk meg. "
"Még egy jó ajándék is rossz lehet, ha rosszkor adják át." 
"És most már tudom, hogy miért kellett papnak lennem. Mert Isten már sokkal előbb tudta, mint én, hogy papnak kell lennem ahhoz, hogy téged megtaláljalak, segítsek neked, és helyes ösvényen tartsalak. És akkor is vigyázok rád, ha beledöglök."
"Az egész világ egy bíróság. És mindenki imád bírót, esküdtszéket és kivégzőt játszani." 
"Minden döntésnek ára van. Néha nem tudjuk, mi az ár, csak miután megfizettük."
"Döntéseink semmit nem jelentenek, csak akkor, ha két dolog között dönthetünk." 
 

0 Megjegyzések